21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalEnriko a fost pus in libertate

Enriko a fost pus in libertate

Enriko-Cezar Constantinescu, unul dintre cei trei protagonisti ai scandalului de la discotecile Medieval si Angel’s, se afla in libertate sub control judiciar, de ieri dupa-amiaza. Desi initial au respins prima cerere formulata de aparatorul lui Enriko, magistratii Tribunalului Dolj au admis-o pe cea de-a doua.


Lovitura de teatru in dosarul scandalului de la discotecile Angel’s si Medieval din Craiova, petrecut in noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie. Magistratii Tribunalului Dolj au avut de solutionat doua cereri formulate de avocatul lui Enriko-Cezar Constantinescu. In prima se solicita eliberarea pe cautiune, stabilita de instanta la valoarea de 250.000.000 de lei, bani pe care apropiatii lui Enriko s-au si grabit sa-i depuna.


La Judecatoria Craiova, cautiune… fara numar


Cererea de eliberare pe cautiune formulata de Enriko-Cezar Constantinescu a avut o soarta de-a dreptul hilara pentru justitia craioveana. Primind aceasta cerere, Judecatoria Craiova a si admis-o. Numai ca instanta a uitat sa precizeze si cuantumul cautiunii. Altfel spus, cautiunea era – in termeni manelistici – … fara numar.


Nerespectându-se procedura prevazuta de lege, procurorii au facut recurs, ocazie cu care au mentionat si ca se opun eliberarii pe cautiune a lui Enriko pentru ca ar exista pericolul intimidarii martorilor. Recursul s-a judecat la Tribunalul Dolj, instanta a admis recursul formulat de procurori, a casat hotarârea nelegala a judecatoriei si a trecut la rejudecarea cererii, de aceasta data cu respectarea tuturor dispozitiilor legale. Judecatorii au decis sa respinga cererea lui Enriko, apreciind ca este mai bine sa fie judecat in stare de arest preventiv. Totodata, instanta a dispus restituirea catre inculpat a sumei de 250.000.000 de lei, depusa de acesta in speranta eliberarii sale. Putin mai târziu, Enriko-Cezar Constantinescu avea sa se trezeasca nu doar cu banii de cautiune returnati, dar si pus in libertate de catre completul de judecata. Cea de-a doua cerere formulata de avocatul sau, respectiv de eliberare sub control judiciar, a fost admisa de magistratii Tribunalului Dolj. „Instanta a apreciat ca scopul masurii arestarii preventive poate fi atins, pe viitor, si prin punerea in libertate sub control judiciar“, a precizat aparatorul lui Enriko, avocatul Nicolae Tudora. Prin decizia data de Tribunalul Dolj, lui Enriko-Cezar Constantinescu i se interzice sa intre in legatura cu persoanele implicate in scandalul de la discotecile Angel’s si Medieval si sa nu paraseasca localitatea fara acordul autoritatilor.


Acuzatii grave


Reamintim ca Gigi-Vadik Zavera, zis Gigioc, de 34 de ani, Marin Catalin Ciovica, de 28 de ani, si Enriko-Cezar Constantinescu, de 45 de ani, au fost trimisi in judecata in stare de arest preventiv sub acuzatia de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice in forma agravata, dupa scandalul ce a avut loc in noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie la discotecile Angel’s si Medieval din Craiova.


Potrivit rechizitoriului, cei trei ar fi fost capii unui adevarat razboi de strada, cu bâte, topoare si pistoale, iscat pe fondul concurentei pe care si-o faceau cele doua discoteci, aflate la nici 50 de metri una de cealalta. A fost nevoie de interventia a zeci de politisti si jandarmi, inclusiv a „mascatilor“ Departamentului Politiei de Interventie Rapida, pentru a calma spiritele si a pune capat luptelor de strada, soldate cu victime si pagube materiale.


Dintre cei trei, doar Enriko nu are cazier. Gigioc a fost condamnat in 1999 la trei ani de inchisoare pentru furt calificat, dar si la 2.000.000 de lei amenda penala pentru lovire, in ianuarie 2005. La rândul lui, Ciovica a fost condamnat in iunie 2002 la un an de inchisoare cu suspendare.


Inca doua sanse de eliberare


Primul termen pe fond al dosarului in care cei trei sunt judecati pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a linistii publice a fost fixat la Judecatoria Craiova pe 2 februarie 2006. La acea data, Gigioc si Ciovica vor avea si ei sansa sa fie pusi in libertate, intrucât instanta urmeaza sa se pronunte si asupra mentinerii sau nu a starii de arest preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII