15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVânzatorii RCA, sah la primarie

Vânzatorii RCA, sah la primarie

Edilul-sef al Craiovei nu vrea in ruptul capului sa ii lase pe agentii de asigurari sa incheie polite RCA pe domeniul public. Din acest motiv, persoanele vizate sunt „haituite“ de oamenii legii.


Agentii de asigurari continua sa ignore restrictia impusa de primarul Antonie Solomon, de a nu mai incheia polite RCA pe domeniul public. La inceputul acestui an, edilul-sef a decis sa elimine „aglomeratia provocata de agentii intâlniti la tot pasul“ si sa nu le mai dea voie sa câstige un ban cinstit decât in piete. Desi acestia si-au aratat nemultumirea de nenumarate ori, nu au reusit sa il faca pe Solomon sa se razgândeasca si sa le dea acceptul. Prin urmare, in luna ianuarie, politistii comunitari si inspectorii din cadrul Corpului de Control al primariei, care au dreptul de a aplica amenzi, s-au jucat de-a hotii si vardistii cu agentii de asigurari.


Agentii de asigurari il ignora pe Solomon


Decizia primarului Solomon de a nu se mai incheia asigurari RCA pe domeniul public nu a fost respectata de toti cei vizati. Numarul agentilor carora le-a fost totusi frica de bratul lung al legii si care au decis sa isi faca meseria exclusiv in piete este destul de mic, aproximativ 30. Gheorghe Calinoiu, directorul Administratiei Pietelor si Târgurilor, a precizat ca nu a mai primit cereri de eliberare a autorizatiilor de la inceputul anului. „Au venit doar câtiva in primele zile, dupa care a batut vântul, pentru ca nu am mai primit cereri. Ne-am mirat, pentru ca nu au voie sa incheie asigurari decât in piete. Probabil s-au obisnuit sa fie fugariti de politie“.


Ilegalitatea in care se afla agentii este cunoscuta si de edili, insa acestia sustin ca nu mai au ce sa le faca. „Am trimis si noi inspectorii de la Corpul de Control sa le dea amenzi, insa mai mult de atât nu putem face. Nu putem stabili anumite echipe de oameni care sa se ocupe exclusiv de ei, pentru ca nu avem atât de mult personal“, a sustinut viceprimarul Sorin Iordache. De cealalta parte, reprezentantii politiei comunitare afirma ca numarul amenzilor pentru incalcarea domeniului public cresc vertiginos de la o zi la alta.


„Ne haituiesc ca pe niste câini“


In timp ce autoritatile locale se gândesc cum sa ii determine pe cei neascultatori sa respecte legea, agentii de asigurari fac ceea ce stiu. Fugariti aproape zilnic si impiedicati sa faca cinstit un ban, acestia acuza cu orice ocazie municipalitatea de intentii ascunse. „Tot timpul servesc interesele cuiva. Cred ca una dintre firmele mari de asigurari, care o fi contribuit la campania lor electorala, vrea sa nu ii mai luam noi clientii. De asta ne haituiesc ca pe niste câini. Când o sa furam, atunci sa ne trateze ca pe niste animale, nu acum când vrem si noi sa le punem pe masa copiilor o bucata de pâine“, povestea ieri George Hirnau, agent de asigurari.


Nici viceprimarul Iordache nu este mai blând când vine vorba de identificarea pe domeniul public a agentilor de asigurari. „Cei de la Corpul de Control nu prea pot sa le dea amenzi, pentru ca este cam complicat. In timp ce ei se legitimeaza, acestia isi iau hârtiile si masutele si o iau la fuga. Inspectorii nostri nu pot sa se tina dupa ei, pentru ca ar crea un haos total si s-ar face probabil si de râs“, a incheiat Iordache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII