10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRaspundem cititorilor

Raspundem cititorilor

Trimiteti intrebarile dumneavoastra pe adresa: Gazeta de Sud, strada Câmpia Izlaz, nr. 97A, Craiova sau pe e-mail [email protected]


Nimic nou sub soare!


Bunicul victimei contra comisarului Dinu


Accidentul in care a fost implicat comisarul Ion Dinu, ofiter in cadrul Biroului Politiei Rutiere Craiova, isca in continuare controverse, mai ales dupa solutia de neincepere a urmaririi penale (NUP) data de Parchetul Curtii de Apel Craiova. Zilele trecute, craioveanul Ion Oroviceanu, bunicul fetei ranite in accidentul amintit – Catalina Raluca Ghita – ne-a scris pe adresa redactiei, aratând ca este nemultumit de solutia data de procuror si solicitându-ne sa analizam cazul si sa spunem cine este vinovatul.


GdS: Meseria de jurnalist nu ne permite sa dam verdicte, ci doar sa constatam si sa consemnam. Credem ca singura persoana care ar putea dezlega modul in care s-a produs accidentul este nepoata dumneavoastra. Ce va putem spune noi este faptul ca solutia NUP data de procurorul Ion Vânatoriu de la Parchetul Curtii de Apel Craiova era singura permisa de lege, in conditiile in care nepoata dumneavoastra, in calitate de parte vatamata, a declarat sub semnatura in fata procurorului ca nu doreste sa formuleze plângere penala impotriva comisarului de politie Ion Dinu. In aceste conditii, procurorul nu poate sa mai continue cercetarile si sa stabileasca vinovatul, ci doar sa ia act de aceasta declaratie a partii vatamate si sa solutioneze dosarul cu NUP. (A.D.)


Solicitati informatii reprezentantilor Penitenciarului Arad


„Ultima speranta o am in dumneavoastra ca ma veti ajuta sa-mi primesc si eu pensia la zi. Am trimis mai multe sesizari la Casa de Pensii din Craiova, dar nu am primit o solutionare. De la Penitenciarul din Craiova am fost transferat la Penitenciarul Arad. De peste un an nu am mai primit pensia“.


GdS: Domnule Ion Rosu, reprezentantii Casei Judetene de Pensii (CJP) Dolj au mentionat ca pensiile dumneavoastra au fost virate incepând cu luna iunie 2005 Penitenciarului din Arad. „Noi i-am virat omului banii imediat ce am primit instiintare ca a fost transferat de la Penitenciarul din Craiova la cel din Arad. Nu am primit banii retur, ci confirmare de primire, ceea ce inseamna ca pensiile au ajuns la penitenciar. Nu stim care este procedeul din penitenciare, cum se acorda pensiile detinutilor, de aceea il sfatuim pe barbat sa solicite acolo informatiile necesare“, a declarat directoarea executiva a CJP Dolj. (A.C.D.)


Un pensionar cauta o carte de yoga


Pe adresa redactiei GdS a sosit o scrisoare de la Stefan Vieru, de 80 de ani, din comuna doljeana Cotofenii din Fata. Batrânul spune ca el si sotia sa, de 76 de ani, sufera de mai multe boli si ca de un real ajutor in ameliorarea starii de sanatate le-ar fi cartea „Yoga, izvor de sanatate“. Volumul este scris de N. Tufoi si a aparut in anii ’50. Pensionarul ne roaga sa il ajutam sa faca rost, contra cost, de cartea respectiva.


GdS: Ne-am interesat pentru dumneavoastra la Biblioteca Judeteana „Alexandru si Aristia Aman“, unde exista un singur volum, reeditat, accesibil numai in sala de lectura, al cartii „Yoga, izvor de sanatate“, de N.C. Tufoi, aparut in 1992 la Editura Polirom, Iasi. Totodata, pentru a va veni in ajutor ne adresam celor care au aceasta carte si care doresc sa o vânda, rugându-i sa ia legatura cu redactia noastra. (R.P.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII