12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNicolae Titulescu - cartier cu probleme

Nicolae Titulescu – cartier cu probleme

Proprietarii din blocul 9, situat pe bulevardul Nicolae Titulescu, sunt nemultumiti de faptul ca la parterul blocului se afla o farmacie care foloseste casa scarii drept cale de acces.


Pe scara unde functioneaza Farmacia „Aslan“, Valerica Stoean, proprietara apartamentului doi, este cea mai nemultumita de situatie. Femeia spune ca de noua ani, de la data la care a fost data in functiune farmacia, tot incearca sa-si regaseasca linistea. „Eu sunt proprietara aici de zeci de ani si acum, la batrânete, as dori sa am mai multa liniste. Dar de când cu farmacia asta nu se mai poate. Nu as vrea sa creada cineva ca eu am ceva impotriva farmaciei, din contra, eu nu vreau decât ca aceasta unitate sa-si faca o cale de acces separata. Din moment ce destinatia apartamentului a fost schimbata din casa de locuit in farmacie, era normal sa-si faca o cale de acces numai pentru ei“, a spus Valerica Stoean. Femeia povesteste ca locuinta ei a fost transformata in birou de informatii. „Toti cei care intra in scara blocului bat mai intâi la usa mea, unii sa ma intrebe unde este farmacia, altii ca sa afle daca se dau sau nu retete gratuite sau compensate. Când sunt si eu mai linistita imi bate cineva in usa. Sa nu mai spun despre mizeria pe care trebuie sa o suportam din cauza acestei farmacii. Aici vin oameni bolnavi care tusesc, scuipa, sunt murdari pe picioare, usa blocului nu sta inchisa niciodata si tot pe aici este carata si marfa“, a povestit femeia.


Adrese peste adrese


Valerica Stoean spune ca a facut o serie de adrese catre Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj si catre primaria municipiului. „Din momentul in care a fost cumparat acest apartament si am auzit ca se va face o farmacie mi-am dat seama ca accesul la ea se va face prin casa scarii, pentru ca apartamentul nu are iesire la strada. Am facut prima adresa catre DSP in 1997. In raspunsul primit mi s-a spus ca farmacia nu are autorizatie deoarece nu a depus documentatie in acest sens. A stat fara autorizatie câtiva ani pentru ca in raspunsul unei sesizari ulterioare mi se spunea ca farmacia a obtinut autorizatia abia in 2001. Pâna la urma, DSP spune ca nu este de competenta ei, ci de a primariei, primaria ma trimite, la rândul ei, la DSP“, a mai spus Valerica Stoean. Femeia sustine ca a incercat sa stea de vorba cu proprietara farmaciei, dar fara succes. „Ea imi zice sa nu o mai reclam pentru ca nu am nici o sansa“, a precizat femeia.


Farmacia „Aslan“, singura care creeaza probleme


Blocurile Asociatiei de Proprietari numarul 2 au, in majoritate, iesire directa la bulevardul Nicolae Titulescu. Acest fapt a atras comerciantii care se pot bucura de un vad destul de bun. „Multe apartamente de la parterul blocurilor gazduiesc diverse afaceri. Avem doua magazine, o agentie imobiliara, un cabinet stomatologic, un cabinet de analize medicale, un salon cosmetic. Nu avem probleme cu nici unul dintre acesti agenti economici. Singurele probleme sunt cu Farmacia «Aslan» care nu beneficiaza, asa cum ar trebui, de o intrare proprie si foloseste casa scarii drept cale de acces“, a afirmat Felix Ciobanu, presedintele Asociatiei de Proprietari numarul 2 „Nicolae Titulescu“. Ciobanu spune ca oamenii de pe scara cu farmacia reclama ca sunt deranjati de faptul ca pe acolo pe unde ei trebuie sa ajunga la apartamentele lor intra si bolnavii care vin sa-si cumpere medicamente. „Initial, patroana farmaciei a promis oamenilor ca va face o cale de acces prin spatele blocului, pentru ca apartamentul nu este la strada, dar pâna acum acest lucru nu s-a intâmplat“, a spus presedintele Ciobanu.


„Intentionez sa o dau in judecata“


Reporterii GdS au stat de vorba si cu Doina Corcoveanu, proprietara farmaciei, care spune ca s-a saturat sa fie hartuita de Valerica Stoean, pe care intentioneaza sa o dea in judecata. „Voi sta de vorba cu dumneavoastra daca veti veni cu un ordin de serviciu scris, ca sa stiu si eu de ce veniti. Daca voi avea aceasta hârtie, intentionez sa o dau in judecata pe doamna de la apartamentul doi, pentru ca nu face altceva decât sa ma reclame. Eu am autorizatie, am semnaturile locatarilor. Chiar am rugat-o pe doamna sa facem schimb de apartamente, dar nu a fost de acord cu lucrul acesta. Ea este singura nemultumita, numai ea se plânge“, a afirmat Doina Corcoveanu.


Cu toate acestea, se pare ca nu numai Valerica Stoean este deranjata de activitatea farmaciei. Acelasi lucru este sustinut si de alti proprietari. „In perioada aceea, sotul meu era administrator. Doina Corcoveanu a venit la mine acasa, impreuna cu tatal ei, si ne-a promis ca daca le vom da acordul pentru aceasta farmacie in decurs de trei luni isi vor face o cale de acces prin spatele blocului. Acest lucru nu s-a intâmplat, iar noi suntem deranjati de faptul ca trebuie sa intram pe unde intra si oamenii bolnavi, de faptul ca ea nu are nici macar o femeie de serviciu care sa faca ordine“, a spus Victoria Geolgau, care locuieste la etajul intâi.


Farmaciile nu trebuie sa aiba intrare separata


Contactati telefonic, inspectorii DSP Dolj au spus ca legislatia in vigoare nu prevede ca farmaciile sa aiba o cale de acces separata. „Acest aspect nu este prevazut in lege. Daca la cabinetele medicale si depozitele farmaceutice se specifica faptul ca trebuie sa aiba o cale de acces proprie, despre farmacii nu se spune nimic. Totusi, daca locatarii sustin ca acolo este mizerie, ar trebui sa faca o sesizare, iar noi vom merge sa vedem cum stau lucrurile. Noi am mai fost in control acolo, dar nu era mizerie“, a precizat Jan Pirgaru, inspector in cadrul DSP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS