24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Nepasare si mizerie

Unul dintre apartamentele Asociatiei de Proprietari numarul 2 „Nicolae Titulescu“ a devenit un adevarat focar de infectie din cauza indolentei celor care locuiesc in el.


Apartamentul in care locuieste Florea Lapadatescu este, dupa cum sustin reprezentantii asociatiei de proprietari, un adevarat focar de infectie. Florea Lapadatescu se numara printre putinii restantieri ai Asociatiei de Proprietari numarul 2 „Nicolae Titulescu“. Barbatul locuieste impreuna cu una dintre fiicele sale in blocul A4, intr-unul dintre cele doua apartamente ale asociatiei care au ramas inca nevândute.


„Domnul Lapadatescu plateste in continuare chirie la stat. Este pensionar, dar, desi are o pensie destul de mare, a acumulat datorii de 50 de milioane la plata intretinerii. Conditiile in care acesta locuieste impreuna cu fiica sa sunt greu de descris. Termenul mizerie este unul prea blând pentru ceea ce se poate gasi in aceasta asa-zisa locuinta“, a afirmat Felix Ciobanu, presedintele asociatiei. Acesta spune ca apartamentul batrânului nu mai are WC, ca in baie cada este plina de gunoaie si ca putinele lucruri care mai exista prin casa sunt numai bune de aruncat la gunoi.


Apartamentul este plin de mizerie si gândaci


Felix Ciobanu spune ca oamenii care locuiesc pe aceeasi scara cu Florea Lapadatescu au ajuns sa nu mai suporte traiul alaturi de acest om. Acelasi lucru este sustinut si de casierul asociatiei. „Oamenii spun ca mirosul a trecut prin pereti. Apartamentul in care sta acest batrân s-a transformat in rai al gândacilor. Când am facut o deratizare a blocului, baiatul care se ocupa de asta a refuzat sa intre in apartament din cauza mirosului greu de suportat. Daca noi am fost sa vedem ce face cu banii pentru intretinere nu am reusit sa stam de vorba cu el fie din cauza mirosului, fie ca batrânul este mai mereu baut. Tot ce va pot spune este ca peretii casei sunt negri“, a spus Vasile Dumitru, casierul asociatiei de proprietari.


In incercarea de a rezolva cumva situatia, reprezentantii asociatiei l-au dat in judecata pe batrân. „L-am dat in judecata ca sa putem recupera datoria pe care o are la intretinere, dar stau si ma gândesc la faptul ca din casa lui nici nu ai ce sa iei“, a mai spus Felix Ciobanu. In ceea ce priveste mizeria din locuinta batrânului, asociatia a trimis o adresa catre Sanepid si una catre primarie.


„O adevarata nenorocire“


Intrând in scara blocului, te intâmpina un miros greu. In dreptul usii murdare a apartamentului lui Florea Lapadatescu mirosul este si mai greu de suportat. „Eu sunt batrâna si nu vreau sa pacatuiesc, dar aici este o adevarata nenorocire“, a spus o batrânica din spatele unei usi intredeschise. Parerea este sustinuta si de ceilalti vecini. „Sunt multe probleme cu aceasta familie. Batrânul locuieste impreuna cu fiica sa, Ancuta, care dupa ce ca sufera de un handicap are parte si de tratamente inumane din partea tatalui care o bate adesea. Asta este… Una dintre fete este geniala, are doctorat si locuieste in Franta, iar cealalta este vai de sufletul ei. Noi suntem cei care ii mai dam câte ceva de mâncare. Pâna acum nu am reclamat nimic tocmai de mila ei“, a spus Simona Rotaru, vecina cu batrânul Lapadatescu.


Florea Lapadatescu nu a putu fi contactat pentru asi expune punctul de vedere.


Contactat telefonic, doctorul Jan Pirgaru, inspector in cadrul Directiei de Sanatate Publica Dolj, a spus ca pentru a se rezolva ceva in aceasta situatie ar trebui mers la apartamentul cu pricina, iar accesul in locuinta familiei Lapadatescu poate fi acordat numai de un procuror. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS