10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAtac armat la o casa de schimb

Atac armat la o casa de schimb

Doi mascati inarmati au incercat sa jefuiasca o casa de schimb valutar, situata lânga sediul BCR, sucursala Râmnicu Vâlcea. Desi erau gata sa traga cu pistolul si sa fuga cu banii, amatorii s-au ales cu spray paralizant in ochi si cu o sperietura zdravana de la sistemul de alarma. Scenele rupte din filmele politiste au fost inregistrate de camerele video.


Indivizii echipati cu cagule si manusi speciale au dat lovitura vineri seara, chiar in zona centrala a Râmnicului. Administratoarea casei de schimb valutar SC Sidiana Group SRL nu s-a lasat impresionata de amenintarile mascatilor, care erau deja cu pistolul la tâmpla operatoarei. A activat sistemul de alarma si a folosit prompt sprayul paralizant, orbindu-i pe raufacatori. „M-am temut, cum era si normal. Nici nu stiu cum am reusit sa apuc sprayul. Recomand insa tuturor angajatelor sa nu se piarda in astfel de situatii, ci sa fie puternice“, a declarat Paula Sitaru, administratoarea casei valutare. Speriati de curajul femeii, mascatii au uitat si de cutitele lor si de arme si au rupt-o la fuga pe o straduta neiluminata, din spatele bancii. Angajatele unitatii se tem si acum sa dea detalii cu privire la cele intâmplate, ele temându-se ca jefuitorii s-ar putea reintoarce, pentru a le omori. „Important este ca nu s-a intâmplat ceva mai grav si ca toata lumea este bine. Speram sa fie prinsi in cel mai scurt timp ca sa nu apuce sa mai comita alte fapte“, a spus alta angajata a SC Sidiana Group SRL. Neprofesionisti, indivizii au aruncat cagulele la 70 de metri de locul faptei, insa au reusit sa scape de politisti si jandarmi. Pentru ca toata operatiunea s-a desfasurat in mai putin de trei minute, nimeni nu a observat ceva straniu. La un moment dat, delincventii au trecut pe lânga un barbat, fara a da insa de banuit. Faptul ca jefuitorii amatori au fost alungati cu paralizant i-ar putea conduce pe politisti pe o pista sigura. „Este posibil ca delincventii sau cel putin unul dintre ei sa aiba iritatii in zona fetei si a ochilor si sa solicite examen medical de specialitate sau medicamente pentru ingrijire“, a afirmat subcomisarul Marcel Sardaru, purtatorul de cuvânt al IPJ Vâlcea. Cert este ca si dupa producerea acestui incident neplacut unitatea nu este pazita.


Imaginile filmate, proba la dosar


Planul pus la cale de mascati a fost filmat in intregime de camerele de supraveghere amplasate in apropierea unitatii. Politistii spun ca imaginile sunt greu de deslusit, deoarece nu sunt de buna calitate, singura solutie ramânând prelucrarea lor tehnica. Politia Rutiera a organizat filtre la iesirile din oras, pentru identificarea autorilor. Ultimul jaf de acest gen a avut loc in urma cu aproximativ patru ani, la o casa valutara din nordul Râmnicului.


Cu câteva ore inainte de producerea incidentului de lânga BCR, alti trei tâlhari care au jefuit doua case de amanet din oras au fost arestati preventiv. Dupa ce le-au imobilizat pe angajatele casei de amanet cu spray paralizant, autorii, printre care si o eleva, au disparut cu aproape o jumatate de kilogram de aur. Cercetarile continua fata de acestia, pentru stabilirea intregii lor activitati infractionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS