10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn marinar a murit strivit intre doua barje

Un marinar a murit strivit intre doua barje

In ecluza de la Portile de Fier 1, din localitatea Gura Vaii din Mehedinti, a avut loc ieri un tragic accident naval.


Un marinar din Ucraina a fost agatat de o parâma metalica in timpul manevrei de ecluzare si a fost aruncat de pe puntea superioara intre doua barje.


Corpul barbatului, de 58 de ani, a fost strivit intre cele doua ambarcatiuni. Ucraineanul a murit la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin din cauza gravelor complicatii survenite.


In prezent, o echipa de procurori si de inspectori de la ITM Mehedinti ancheteaza accidentul.


„Este un caz mai complicat deoarece cetateanul nu este român, fapt pentru care este implicata si procuratura. Inspectorii de munca mehedinteni cauta eventuali martori si vom interoga colegii ucraineanului mort“, a declarat inspectorul Ioan Colgeag, de la ITM Mehedinti.


O comisie formata din mai multi specialisti ucraineni a venit in România pentru a cerceta imprejurarile in care a murit compatriotul lor.


Capitania Portului Drobeta Turnu Severin a anuntat toate autoritatile competente de acest eveniment si cauta eventuale posibilitati prin care corpul neinsufletit al ucraineanului sa poata fi luat in tara sa.


„Am informat autoritatile. In prezent, asteptam comisia din Ucraina pentru intocmirea actelor necesare repatrierii marinarului mort. Cazul este dificil, avem nevoie de pasaport mortual, cosciug invelit in zinc care trebuie sigilat“, a declarat directorul capitaniei, Mihai Ghiba.


Pe lânga accidentul naval care a pus pe jar autoritatile portuare, marinarii se confrunta in aceasta perioada si cu o furtuna foarte puternica. Vântul a suflat cu o viteza de 8-12 metri pe secunda, fiind zone unde acesta a depasit 20 de metri pe secunda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS