Reactii on line

Autori
Etichete , , ,


Articolul „Parintii sunt contra uniformei scolare“, publicat pe 18 ianuarie in cotidianului nostru, a stârnit un adevarat val de comentarii pe site-ul Gazetei de Sud. Va prezentam mai jos câteva dintre reactiile cititorilor:

http://www.gds.ro si [email protected]

anda marin:

Sa stiti ca uniforma nu este un mod de a-si pierde personalitatea. De ce in Europa si in alte tari se poarta uniforma si in România nu s-ar purta… la scoala nu se vine sa se faca parada modei, se vine decent imbracat, fara machiaj, fara gel in par ca nu sta nimeni sa controleze sau sa observe daca esti mai frumos cu gel sau fara… când te duci la scoala, te duci cu scopul de a invata si nu de a atrage atentia. Uniforma este un mod si de a ascunde posibilitatile elevilor, poate unii parinti nu au destui bani pentru haine si copiii lor se duc la scoala imbracati, poate, cu aceleasi haine. De ce trebuie sa vina alt copil din aceeasi clasa bine imbracat, cu bani si sa-si bata joc de colegul lui? In legatura cu uniforma, parintii se lasa manipulati de copii. La scoala nu trebuie sa se imbrace la moda, pentru ca scoala este o institutie dupa care mai târziu elevul va avea de profitat sau va pierde, tocmai pentru ca s-a gândit prea mult la cum merge imbracat, cum se machiaza, cum sa-si aranjeze parul… ar trebui ca si-n România sa se lase deoparte fitele elevilor ca poate o data cu uniforma ar fi si mai respectuosi cu profesorii si nu ar mai pierde atâta timp cu hainele si cu aspectul exterior.

Coco Chanel


Poate ca daca fiecare scoala si-ar „personaliza“ uniforma, nu ar fi chiar asa de rau. Imi place sa cred ca elevii Liceelor „Carol I“ sau „Fratii Buzesti“ sunt mândri ca sunt elevii acestor licee si nu ai altor licee mult mai modeste, unde se intra si cu media 5. Poate retrezim in sufletul copiilor nostri de azi mândria de a fi elev si nu golan pe strada. Si poate ca, elevii din familii cu venituri modeste nu se vor mai simti umiliti si marginalizati pe lânga cei ce provin din familii bogate si care isi permit sa isi etaleze haine foarte scumpe pe care le schimba zilnic. Si poate ca si profesoara debutanta cu un salariu de 5.000.000 de lei va fi mai sigura pe ea si nici ea nu se va mai simti atât de umilita când se imbraca zilnic cu aceleasi haine ponosite cumparate din Târgul Romanesti, in timp ce elevele ei, care n-au citit mai mult de o carte in viata lor, se imbraca dupa ultimul racnet al modei. Si poate ca baietii vor fi ceva mai atenti la explicatiile profesorului când nu vor mai vedea buricul gol si decolteul excesiv de generos al colegei de banca. Poate… Poate ca merita sa incercam.

de Bellevue wa

Este bine, cum zic unii parinti, sa nu se poarte uniforma, sau cum spune un altul, ca fata lui are personalitate si cred ca si „gusturi“ diferite. Dar, gânditi-va la cei care nu au posibilitatile de mai sus si poate sunt si mai buni la invatatura, dar hainele ii lasa „jos“. Si aici, la scolile publice, nu se cer uniforme, dar cum sunt imbracati copiii…. la unele scoli private copiii au uniforme si nu este nici o deosebire care, cât este de „bogat“, pentru ca se stie, asa zic unii, ca toti au parinti instariti. Dar, vai, câti parinti nu muncesc din greu pentru a plati o asemenea scoala care difera mult fata de cele publice. Dar, oare parintii care se opun uniformei „au uitat“ când erau la liceu si aveau uniforme si bentite, ori baietii când mergeau la costum chiar pâna la facultate? De fapt este mai usor ca fetele sa aiba fustitele pâna sus, iar bluzitele mai sus de buric, iar baietii netunsi si vopsiti in doua culori. Este bine, nu? Apoi tot veti avea oameni alesi ca de altfel si acum. Mariti cercul „gunoierilor“; eu asa ii numesc pe cei care umbla imbracati asa, ca tot mai mult bine veti avea de la asa generatii. Eu din Bellevue.,

Nota: GAZETA de SUD nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai sus.Comenteaza acum

Alte stiri

11 martie 2019

Dieta pentru bila leneșă: 6 alimente cu efect benefic

Principala funcție a vezicii biliare este prelucrarea grăsimilor. Află ce alimente poți consuma pentru a trata cu succes bila leneșă, în timp ce ai o digestie optimă, potrivit eva-rom. În momentul în care vezica biliară nu își îndeplinește rolul ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 21 ianuarie 2006

Actualitate

» Vânatorii de masini
» Spital regional la Craiova
» O cisterna din Ungaria s-a rasturnat pe soseaua de centura

Local

» Cinci banci vor sa crediteze municipalitatea cu 700 de miliarde de lei
» Directia Apelor joaca la Loteria Precipitatiilor
» Cresele, in grija primariei
» Autoritatile vor sa puna uniforme pe elevi
» Scurte stiri
» Cabinet de cercetare de 220 de milioane
» Reactii on line
» Punti pentru sufletele mortilor
» Comuna are pagina pe internet
» O scoala cu doar sapte elevi
» Monografia localitatii – scrisa in urma cu 30 de ani
» Copil de sapte ani batut de mama
» Dentist inselat de MTS Leasing
» Mecanic de locomotiva lovit de tren
» Iustin Covei nu vrea la poligraf
» Un marinar a murit strivit intre doua barje
» Mult zgomot pentru nimic
» Scurte stiri

Dolj

» Primarul face legea la Castranova
» Examene anticipate pentru viitorii liceeni
» Terpezita, suferinta si speranta

Gorj

» Conducerile PNL si PD se acuza reciproc de colaborare cu PSD

Sport

» Salih Jaber, strivit de interese
» Alb-albastrii fac risipa de efort
» Si Gabi… nu mai vine
» „Satelitul“ este apt
» „Pandurii“, caliti prin viscol si troiene
» Armel, „aisbergul“ congolez
» Serena Williams a fost eliminata
» Andy Roddick merge in optimi
» Calificare cu emotii
» Tricolorii, incântati de publicul oradean
» „Am plâns când am vazut ce se intâmpla la Craiova“
» Se „naste“ CSM Universitatea Craiova?
» Baschet (m). Aglomeratie sub panou

Bani & Afaceri

» Lichidatorii i-au luat urma lui Staicu
» Minerii din Valea Jiului negociaza salarii mai mari
» Scandal pe cabana Pestera Muierilor

Magazin

» Lipscani – strada cu buticuri
» In ianuarie – luna soldurilor, cumparaturile devin o boala
» Scurte stiri
» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» AUDIENTE
» Fereşte-te de radar!
» Picatura de cunoastere

Top