Primarul face legea la Castranova

Autori


Dupa ce a intrat in atentia organelor de cercetare penala pentru ca a modificat in Registrul Agricol suprafata de teren care ii revenea dupa decesul tatalui, Marin Cioc, primarul comunei Castranova, s-ar putea alege cu un nou dosar penal. Cu de la sine putere, primarul Cioc a semnat in numele Consiliului Local al comunei Castranova trei contracte de inchiriere a unor spatii care apartineau domeniului privat al comunei catre persoane care nu au platit niciodata chirie.

Anul 2005 s-a dovedit a fi unul destul de nelinistit pentru Marin Cioc, primarul comunei doljene Castranova. In primavara anului trecut, edilul-sef din Castranova s-a ales cu dosar penal, dupa ce organele de cercetare au constatat faptul ca acesta a modificat in Registrul Agricol suprafata de teren care apartinuse tatalui decedat. In urma „operatiunii“, primarul s-a ales cu 14 hectare in plus fata de cât ii revenea dupa decesul tatalui. Primarul nu s-a oprit insa aici si a inchiriat unor cetateni din localitate, fara acordul Consiliului Local Castranova, trei spatii aflate in domeniul privat al comunei. Ca actiunile „intreprinse“ de primar pe cont propriu au fost ilegale a constatat si consilierul juridic trimis de Prefectura Dolj sa controleze activitatea edilului. Mihnea Stanoiu, consilier juridic in cadrul Directiei de Verificare a Legalitatii Actelor, a declarat ca, in urma controlului, a constatat lipsa unor hotarâri ale Consiliului Local Castranova care sa stea la baza incheierii contractelor de inchiriere. „Conform Legii administratiei publice, inchirierea unui bun din domeniul public sau privat al comunei nu se poate face decât cu acordul consiliului local, iar primarul comunei, Marin Cioc, nu a putut prezenta astfel de documente“, a afirmat Mihnea Stanoiu.

Fara licitatie, fara hotarâri


Primarul din Castranova sustine ca a obtinut un acord verbal din partea consilierilor locali. „Nu am trecut aceste acte prin consiliul local pentru ca am avut acordul verbal al consilierilor la vremea respectiva. Daca aceste contracte ar fi trecut prin consiliu, oamenii care au ocupat spatiile ar fi trebuit sa plateasca o chirie, iar eu nu voiam sa ii mai impovarez si cu asta“, a declarat primarul Cioc. „Uitucul“ primar Cioc a omis sa mentioneze si contractul de inchiriere incheiat cu societatea comerciala Aliflor, al carei patron „stapâneste“ de peste zece ani un spatiu comercial aflat peste drum de primaria din localitate. In octombrie 2005, primarul a decis sa prelungeasca termenul de inchiriere cu inca sase luni, fara a organiza o licitatie in acest sens. „In 2005 le expira contractul pe care il incheiasem si a trebuit sa le prelungesc termenul, insa nu pentru mult timp. Am hotarât sa demolam cladirea in care se afla magazinul, asa ca nu vor mai sta acolo pentru multa vreme“, a precizat primarul.

Constatarile facute de reprezentantul prefecturii au fost inaintate ieri organelor de cercetare penala din cadrul IPJ Dolj, urmând ca politistii sa stabileasca daca faptele comise de primarul Marin Cioc pot constitui infractiuni. Pâna atunci, edilul-sef din Castranova va continua sa creada ca avutul public poate fi impartit dupa bunul plac al celui care ar trebui sa apere interesele comunitatii.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 21 ianuarie 2006

Actualitate

» Vânatorii de masini
» Spital regional la Craiova
» O cisterna din Ungaria s-a rasturnat pe soseaua de centura

Local

» Cinci banci vor sa crediteze municipalitatea cu 700 de miliarde de lei
» Directia Apelor joaca la Loteria Precipitatiilor
» Cresele, in grija primariei
» Autoritatile vor sa puna uniforme pe elevi
» Scurte stiri
» Cabinet de cercetare de 220 de milioane
» Reactii on line
» Punti pentru sufletele mortilor
» Comuna are pagina pe internet
» O scoala cu doar sapte elevi
» Monografia localitatii – scrisa in urma cu 30 de ani
» Copil de sapte ani batut de mama
» Dentist inselat de MTS Leasing
» Mecanic de locomotiva lovit de tren
» Iustin Covei nu vrea la poligraf
» Un marinar a murit strivit intre doua barje
» Mult zgomot pentru nimic
» Scurte stiri

Dolj

» Primarul face legea la Castranova
» Examene anticipate pentru viitorii liceeni
» Terpezita, suferinta si speranta

Gorj

» Conducerile PNL si PD se acuza reciproc de colaborare cu PSD

Sport

» Salih Jaber, strivit de interese
» Alb-albastrii fac risipa de efort
» Si Gabi… nu mai vine
» „Satelitul“ este apt
» „Pandurii“, caliti prin viscol si troiene
» Armel, „aisbergul“ congolez
» Serena Williams a fost eliminata
» Andy Roddick merge in optimi
» Calificare cu emotii
» Tricolorii, incântati de publicul oradean
» „Am plâns când am vazut ce se intâmpla la Craiova“
» Se „naste“ CSM Universitatea Craiova?
» Baschet (m). Aglomeratie sub panou

Bani & Afaceri

» Lichidatorii i-au luat urma lui Staicu
» Minerii din Valea Jiului negociaza salarii mai mari
» Scandal pe cabana Pestera Muierilor

Magazin

» Lipscani – strada cu buticuri
» In ianuarie – luna soldurilor, cumparaturile devin o boala
» Scurte stiri
» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» AUDIENTE
» Fereşte-te de radar!
» Picatura de cunoastere

Top