10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDentist inselat de MTS Leasing

Dentist inselat de MTS Leasing

Politistii doljeni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au cercetat inca o teapa data de firma germana MTS Leasing. Este vorba despre SC Top Dental SRL Craiova, a stomatologului Dan Doru Topala, care a pierdut 15.000 de euro in urma unui contract de leasing incheiat cu societatea germana amintita. In urma cercetarilor, politistii doljeni au stabilit ca Theo Metzen, in calitate de administrator al firmei MTS Leasing, l-a inselat cu suma de 15.000 de euro pe patronul societatii comerciale Top Dental SRL din Craiova, cu ocazia incheierii unui contract de leasing, prin care firma germana se obliga sa acorde o finantare in sistem leasing imobiliar in valoare de 85.000 de euro, pentru o perioada de 20 ani.


Mecanismul tepei


Reamintim ca firma de leasing imobiliar MTS Leasing a dat faliment, iar fondatorii ei germani (Theo si Matthias Metzen, tata si fiu) au „taiat-o“ din România, dând o teapa de cel putin 50 de milioane de euro clientilor si aducând prejudicii de imagine insurmontabile partenerilor de afaceri.


Mecanismul tepei date de firma germana era destul de simplu. Totul incepea cu o „creditare pe 20 ani cu dobânda de 5% pe an“. „Prima societate de leasing imobiliar“, asa cum s-a prezentat prin campaniile de publicitate, a atras in plasa peste 700 de clienti. Avansul pentru un proiect era cuprins intre 10% si 30%, iar clientul trebuia sa detina terenul pe care urma sa fie construita casa.


Contractul continea insa si o clauza perfida: in momentul in care MTS Leasing da faliment, ti se ia si casa, pentru ca firma MTS era proprietara pâna la achitarea ultimei rate, in plus, societatea de leasing are dreptul sa nu inapoieze nici un ban din rate sau avans. Mai mult, polita de asigurare a contractului de leasing opera doar dupa ce constructia era gata.


Din cauza acestor prevederi, multi au renuntat la ideea incheierii unui contract, chiar daca dobânda i-a atras. Din pacate, nu toti au fost atât de circumspecti. Unii au achitat sute de mii de euro ca avans pentru contractele semnate, iar altii au platit chiar rate inainte de inceperea constructiilor. Toti banii au luat calea Germaniei, in buzunarele lui Theo si Matthias Metzen.


Dosar la DNA


Politistii de la Investigarea Fraudelor au dispus joi declinarea competentei la Parchetul de pe lânga Judecatoria Craiova in favoarea Departamentului National Anticoruptie – Biroul Teritorial Bucuresti, pentru continuarea cercetarilor sub aspectul savârsirii infractiunii de inselaciune impotriva lui Theo Metzen, reprezentantul firmei germane MTS Leasing, in dosarul privind contractul semnat cu stomatologul Topala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS