Conducerile PNL si PD se acuza reciproc de colaborare cu PSD

Autori


Conducerile celor doua partide care formeaza Alianta D.A. la nivelul judetului Gorj se acuza reciproc de colaborare cu PSD. Razboiul a fost inceput, ca de obicei, de Dan Ilie Morega, liderul liberalilor gorjeni, care a lansat mai multe sageti impotriva presedintelui PD Gorj, Ionel Mantog.

Ionel Mantog a raspuns ieri la acuzatiile lansate in urma cu câteva zile de presedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega. Acesta si-a atacat colegii din Alianta spunând ca au o colaborare mai buna cu PSD decât cu PNL: „Sa nu mai sara Mantog in sus ca asociez eu PD cu PSD, ca ei se asociaza singuri, iar eu doar constat. Nici nu ma mir, pentru ca amândoua partidele provin din acelasi trunchi al FSN. Va dau doar un exemplu al acestei asocieri. La Licurici, consilierii locali PD au votat alaturi de cei ai PSD, nu cu liberalii“.

Mantog a spus ca PNL este partidul care ii recupereaza pe pesedisti, dând si doua exemple in acest sens: „Domnul Morega a facut cunoscut ca Tiberiu Trotea, directorul general al SNLO, s-a inscris in PNL, când se stie ca acesta a fost numit in timpul guvernarii trecute si a fost sustinut de PSD pentru a ocupa acest loc. Erau mai multi candidati pentru functia de director general si a fost numit Trotea, pentru ca avea sustinerea PSD. Sa mai dau un exemplu: organizatia de la Exploatarea Miniera Berbesti, din Vâlcea, care era cunoscuta ca una foarte inraita si care ne-a creat multe probleme, a trecut in masa la PNL. Oamenii astia au doar o valoare de intrebuintare. Daca domnul Morega mai continua cu acuzatiile, o sa va dau lista“.

Morega, acuzat ca face un joc murdar

Morega mai este suparat pe colegii din Alianta pentru faptul ca in posturile de conducere din sectorul minier si energetic au fost pusi numai oameni ai Partidului Democrat. Acesta spune ca a avut doua intâlniri cu liderul PD Gorj, in care s-a stabilit sa se faca o inventariere a tuturor posturilor din minerit si energie, de la nivelul de directori generali pâna la nivelul de servicii si exploatatii. „E normal ca pe aceste posturi sa fie oamenii lor, nu ai PSD“, a afirmat Morega.

In schimb, Ionel Mantog spune ca la intâlnirile avute cu Morega nici nu s-a abordat subiectul cu posturile din minerit si energie si il acuza pe liderul PNL ca face un joc murdar. Mantog, care ocupa si functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei si Comertului, a precizat ca s-a stabilit ca de sectorul minier si energetic sa se ocupe PD: „Datorita unor afinitati intre PD, in special intre domnul presedinte Traian Basescu, si sindicatele din minerit, s-a stabilit ca de sectorul minier si energetic sa se ocupe PD“.


Morega l-a mai acuzat pe Mantog de faptul ca isi aroga meritele pentru atragerea unor bani in judetul Gorj prin diferite programe: „Si-a asumat personal faptul ca vin bani pe niste programe guvernamentale, de parca ar fi guvernul Mantog, când, de fapt, este o actiune a MEC si a guvernului“.

In replica, Mantog spune ca peste tot exista fonduri, dar lipsesc initiativele pentru atragerea lor: „Il rog pe domnul Morega sa faca un inventar al initiativelor pe care le-a avut in ultimii 15 ani“.

Mantog nu e fericit ca trebuie sa colaboreze cu Morega

Mantog a amintit subtil de trecutul lui Morega: „Nu ma simt foarte fericit ca trebuie sa colaborez cu domnul Morega. Cred ca am alta istorie decât cea a domnului Morega si nu ne putem manifesta in afara istoriei pe care o avem. Istoria fiecaruia dintre noi este ca o cruce pe care o ducem mereu“.Comenteaza acum

Un comentariu;

  1. maria said:

    deja ati inceput sa va “mancati” intre voi,domnilor Aliati?era de asteptat…

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 21 ianuarie 2006

Actualitate

» Vânatorii de masini
» Spital regional la Craiova
» O cisterna din Ungaria s-a rasturnat pe soseaua de centura

Local

» Cinci banci vor sa crediteze municipalitatea cu 700 de miliarde de lei
» Directia Apelor joaca la Loteria Precipitatiilor
» Cresele, in grija primariei
» Autoritatile vor sa puna uniforme pe elevi
» Scurte stiri
» Cabinet de cercetare de 220 de milioane
» Reactii on line
» Punti pentru sufletele mortilor
» Comuna are pagina pe internet
» O scoala cu doar sapte elevi
» Monografia localitatii – scrisa in urma cu 30 de ani
» Copil de sapte ani batut de mama
» Dentist inselat de MTS Leasing
» Mecanic de locomotiva lovit de tren
» Iustin Covei nu vrea la poligraf
» Un marinar a murit strivit intre doua barje
» Mult zgomot pentru nimic
» Scurte stiri

Dolj

» Primarul face legea la Castranova
» Examene anticipate pentru viitorii liceeni
» Terpezita, suferinta si speranta

Gorj

» Conducerile PNL si PD se acuza reciproc de colaborare cu PSD

Sport

» Salih Jaber, strivit de interese
» Alb-albastrii fac risipa de efort
» Si Gabi… nu mai vine
» „Satelitul“ este apt
» „Pandurii“, caliti prin viscol si troiene
» Armel, „aisbergul“ congolez
» Serena Williams a fost eliminata
» Andy Roddick merge in optimi
» Calificare cu emotii
» Tricolorii, incântati de publicul oradean
» „Am plâns când am vazut ce se intâmpla la Craiova“
» Se „naste“ CSM Universitatea Craiova?
» Baschet (m). Aglomeratie sub panou

Bani & Afaceri

» Lichidatorii i-au luat urma lui Staicu
» Minerii din Valea Jiului negociaza salarii mai mari
» Scandal pe cabana Pestera Muierilor

Magazin

» Lipscani – strada cu buticuri
» In ianuarie – luna soldurilor, cumparaturile devin o boala
» Scurte stiri
» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» AUDIENTE
» Fereşte-te de radar!
» Picatura de cunoastere

Top