Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Praguri pentru vitezomani


Primaria Craiova a achizitionat inca 600 de metri liniari de praguri de sol. Acestea sunt folosite pentru a-i stopa pe soferii care circula peste viteza maxima legala. In vara anului trecut, municipalitatea a amplasat experimental câteva fâsii pe Calea Bucuresti, pentru ca vitezomanii sa nu le mai faca probleme. „Acestia au gasit insa o solutie, circulând pe linia de tramvai. Nu putem amplasa acolo pragurile, pentru ca nu ar mai merge tramvaiul“, a spus viceprimarul Gheorghe Nedelescu. Cei 600 de metri liniari de praguri vor fi amplasati in centrul Craiovei, incepând din aceasta primavara. (R.M.) 


Bolnavi psihic, internati la Poiana Mare


Politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale Dolj au prins cinci doljeni si apoi i-au internat la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare. Costel Neacsu, de 31 de ani, din Leu, urmarit general dupa ce a fugit de la Spitalul de Psihiatrie Jebel, Georgeta Bulugean, de 37 de ani, din Dobresti, Stefan Soceanu, de 48 de ani, din Daneti, Ion Rascracea, de 51 de ani, din Filiasi, si Ion Marian Mirea, de 40 de ani, din Craiova, au fost internati in baza unor hotarâri judecatoresti care impuneau tratamente de specialitate. (A.D.) 


La puscarie pentru abandon de familie


Politistii Formatiunii de Investigatii Criminale din Filiasi i-au depistat marti pe doi doljeni care aveau emise pe numele lor mandate de executare a unor pedepse cu inchisoare. Lucian Marin Grejdan, de 24 de ani, din Filiasi, a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare pentru conducere fara permis, iar Dumitru Stoflea, de 30 de ani, din Fratostita, trebuia sa execute sase luni de puscarie pentru abandon de familie. Cei doi au fost condusi de politisti la Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova in vederea executarii pedepselor privative de libertate. (A.D.) 


Alarma falsa cu bomba la o scoala din Târgu Jiu


Politistii gorjeni au primit marti seara, in jurul orei 19.30, un apel telefonic prin care erau anuntati de amplasarea unei bombe la Scoala generala „Constantin Savoiu“ din centrul municipiului Târgu Jiu. O echipa operativa s-a deplasat imediat la fata locului si a inceput sa scotoceasca scoala, dar nu a gasit nimic. Viorel Caragea, comandantul Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, a spus ca se efectueaza cercetari cu privire la identificarea autorilor alarmei false cu bomba. Acestia se pot alege cu dosare penale pentru acte de terorism si risca sa fie condamnati la inchisoare.(A.I.)

Exit mobile version