12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgresiune pe holul scolii

Agresiune pe holul scolii

Fara sa fie vreun pic deranjati de cei doi „paznici“ de 13 ani de la intrare, doi adolescenti au intrat „dupa fetite“ in Scoala nr. 24 Craiova. N-au avut prea mult noroc „la agatat“, alegându-se in schimb cu o bataie zdravana de la elevii de-a VII-a.


O noua intâmplare, petrecuta zilele trecute, atrage atentia asupra modului in care sunt pazite scolile craiovene. In majoritatea unitatilor de invatamânt din municipiu, oricine poate intra fluierând, pentru ca nu-l deranjeaza nimeni. Oricând se pot intâmpla fapte grave, pentru ca unitatile scolare nu dispun de paza. Sau, in cazurile mai „fericite“, accesul in scoli este supravegheat de copii din clasele elementare.


La Scoala nr. 24, „dupa fetite“


Luni seara, cu putin inaintea orei 17.00, intr-o pauza, doi baieti de 17 ani din Craiova – Bogdan Constantin P. si Florin Mihai G. – au patruns fara efort in incinta Scolii nr. 24 din localitate. „Ne-au declarat ulterior ca s-au dus «dupa fetite», la «agatat»“, a precizat comisarul-sef Marian Gorina, adjunctul sefului Sectiei 4 Politie Craiova. Cei doi au dat la intrare peste doi copilasi de clasa a VII-a, doi frati postati acolo pentru a-i lua la intrebari pe cei care doreau sa patrunda in scoala.


„Armasarii“ de 17 ani le-au „recitat“ celor doi copii niste nume fictive – Catalin Dinu si Ionut Melter – si niste serii de buletin inventate pe loc, ba au si mentionat ca merg la sora unuia dintre ei, care ar invata acolo. Cei doi baieti de la intrare au notat totul, constiinciosi, intr-un registru, apoi Bogdan Constantin si Florin Mihai au plecat la plimbare prin scoala.


Fiind pauza, se plimbau ei linistiti pe culoarul de la etajul intâi al unitatii de invatamânt, scurgându-li-se ochii dupa elevele de-a VII-a, ca un baiat mai tupeist i-a luat la intrebari. „Ce cautati, ba, pe aici?“, i-a intrebat Andrei D., poreclit „Stres“ de colegii sai de-a VII-a. „Da’ tu cine p… ma-tii esti, sa ne iei la intrebari?“, a sarit unul dintre „vizitatori“. „Unul dintre ei, cel mai inalt, cu cercel, a dat in Andrei, iar celalalt, blondul, s-a luat de mine“, a povestit Dan P., colegul lui Andrei.


Bogdan Constantin si Florin Mihai n-au apucat sa-i bata cei doi elevi ai scolii. Imediat, colegii lui Dan si Andrei le-au sarit in ajutor. Mai mult de 15 baieti de-a saptea au tabarât pe oaspetii nepoftiti care doreau sa le „seduca“ colegele, dându-le o bataie atât de crunta ca au avut nevoie de ingrijiri medicale la Spitalul de Urgenta Craiova.


Paza asigurata doar cu elevii de serviciu


Cei doi au fost salvati de profesori, condusi fiind apoi la cancelarie, unde ii asteptau politistii de la Sectia 4. De acolo, Bogdan Constantin si Florin Mihai au fost dusi la spital, pentru a li se obloji ranile. Politistii continua cercetarile in acest caz, considerând ca intreaga vina pentru acest eveniment nedorit o poarta conducerea scolii. „Unitatea de invatamânt nu are paza asigurata pe timpul zilei, ci doar pe timpul noptii. Noi supraveghem zona, dar asta nu inseamna ca trebuie sa stam tot timpul in scoala si sa supraveghem ce se intâmpla acolo. Asta este treaba lor“, a declarat comisarul-sef Marian Gorina.


De cealalta parte, directoarea Scolii nr. 24 Craiova, prof. Mariana Patrascu, recunoaste ca nu au paza pe timpul zilei, dar sustine ca un astfel de post nici macar nu exista in schema: „Schema prevede la noi doar un paznic de noapte, nu si unul pe timp de zi. Este pacat ca nu avem bani sa asiguram paza si pe timpul zilei“. Cu toate acestea, directoarea considera ca nu are nici o vina in legatura cu producerea acestui eveniment. „Nu avem nici o vina pentru cele intâmplate. Ce am fi putut sa facem?“, intreba retoric prof. Mariana Patrascu.


„Bodyguarzi“ de clasa a IV-a


Dupa evenimentul petrecut luni seara, conducerea Scolii nr. 24 Craiova a „intarit“ paza la intrare. Ieri fusesera amplasate la usa, pe post de portari si bodyguarzi, doua eleve de clasa a… IV-a, carora oricine putea sa le indruge un nume fictiv si o serie de buletin inventata. Datele erau trecute de fete intr-un caiet, apoi persoana – fie ea parinte, ori, de ce nu, violator sau obsedat sexual – intra linistita in scoala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII