10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUcis cu o lovitura de cutit

Ucis cu o lovitura de cutit

Un tânar din localitatea doljeana Robanesti si-a surprins mama in pat cu fratele tatalui sau vitreg si l-a omorât cu o lovitura de cutit in inima. Autorul crimei si-a recunoscut fapta si a marturisit ca a fost indignat de ce faceau cei doi, mai ales ca barbatul respectiv era infectat cu HIV.


O crima petrecuta luni seara a tulburat linistea satenilor din comuna doljeana Robanesti. Alin Marian Stroe, de 18 ani, fiul Marcelei Stroe, de 37 de ani, locuia impreuna cu aceasta, cu concubinul femeii, Constantin Sandu, de 36 de ani, pe care il considera tatal sau vitreg, si cu fratele si sora acestuia – Dumitru si Constantina – intr-o casa cu doua camere din Robanesti. Luni seara, in jurul orei 21.00, Alin Marian Stroe, care dormea in aceeasi camera cu mama sa si cu Dumitru Sandu, se pare ca a surprins-o pe Marcela sub plapuma cu acesta. Deranjat de faptul ca acestia intretineau relatii sexuale fara sa se sfiasca, chiar in patul alaturat, in timp ce concubinul mamei sale era plecat la munca, Alin a pus mâna pe un cutit si i l-a infipt in piept lui Dumitru.


„…când am dat plapuma de pe ei, i-am vazut dezbracati“


Familia Stroe s-a intors luni seara de la Craiova, unde au facut cumparaturi pentru un parastas. Pe la ora 18.00, Constantin Sandu a plecat la serviciu, la o societate agricola de lânga Robanesti, unde lucreaza ca paznic. Acasa au ramas Marcela, Dumitru, Alin si Constantina. Dupa ce s-au cinstit cu câteva pahare din vinul cumparat pentru parastas, in jurul orei 20.00, cei patru au mers la culcare, Alin cu Dumitru intr-un pat, iar Marcela, singura, in celalalt pat. „Ne-am pus amândoi intr-un pat (Alin si Dumitru – n.r.) sa dormim. Eu am adormit repede, ca eram obosit si bausem un pic. M-a trezit Dumitru, care a coborât din pat, a umblat la televizor si s-a bagat in pat cu mama. Când am inceput sa aud fosnete, m-am ridicat, am aprins lumina si, când am dat plapuma de pe ei, i-am vazut dezbracati. Atunci, de nervi, i-am dat lui Dumitru doi pumni, am pus mâna pe un cutit care era pe dulap, lânga pat, si i l-am infipt in piept“, a declarat Alin Stroe.


Dupa ce l-a vazut pe Dumitru mort, a incercat sa isi faca mama sa recunoasca evidenta faptelor, ca avea o relatie cu fratele lui Constantin. „Femeia nu a recunoscut nici atunci ca avea o relatie cu Dumitru si autorul i-a dat si ei câtiva pumni. Alin Stroe ne-a spus ca atunci i-a venit sa o omoare si pe ea, dar s-a abtinut“, a precizat ag. princ. Dumitru Gramaticu, de la Postul de Politie Robanesti.


„Când am auzit ce fac acolo, parca am vazut negru in fata ochilor“


Se pare ca motivul crimei de la Robanesti ar fi fost relatia imorala pe care ar fi avut-o mama sa.


Alin Stroe stia ca intre cei doi se infiripase o relatie de mai mult timp si, când i-a prins in fapt, a pus mâna pe cutit si n-a mai stat pe gânduri.


„Stiam de mai mult timp ca sunt impreuna si nu am mai suportat, mai ales ca el era bolnav de SIDA si TBC. Când am auzit ce fac acolo, lânga mine, parca am vazut negru in fata ochilor si am pus mâna pe cutit. El era in pielea goala si, dupa ce a murit, l-au imbracat ca sa nu zica lumea ceva. Acum imi pare rau de ce am facut“, a mai spus Alin Stroe.


De partea cealalta, Constantin Sandu, concubinul femeii, nu crede ca fratele lui putea sa aiba o relatie cu femeia sa. „Aseara (luni seara – n.r.), când s-a intâmplat nenorocirea, eu eram la munca.


Am auzit ce spune lumea, dar eu nu cred ca erau amândoi in fapt când s-a intâmplat. Am mai auzit eu vorbe prin sat cum ca Marcela ma inseala si am urmarit-o ceva timp, dar nu am aflat nimic, nu era asa. Fratele meu nu facea asa ceva, pentru ca avea SIDA de gradul II si la spital, când a iesit, a semnat un act ca nu face nimic cu nimeni. Eu zic ca altul a fost motivul, pentru ca ei (Alin si Dumitru – n.r.) se certau mereu deoarece Dumitru nu il lasa pe Alin sa isi cumpere cutite si sa umble cu ele“, a povestit Constantin.


20 de ani de puscarie pentru o clipa de furie


Dupa ce Dumitru a murit, in urma loviturii de cutit primite in inima, Marcela a chemat-o pe Constantina, sora lui Dumitru, din camera cealalta, sa sune la politie.


„Cum am primit telefonul, am plecat spre locul faptei. La intersectie, cu aproape 100 de metri inainte de locuinta lui Stroe, l-am gasit pe Alin, care ne astepta cu cutitul in mâna. Baiatul ne-a spus ca l-a injunghiat pe Dumitru si ne-a predat cutitul, dupa care l-am dus la post“, a precizat agentul-sef Aurica Andreescu, de la Postul din Robanesti.


La fata locului s-a deplasat si o echipa de politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale Dolj, coordonata de un procuror al Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj.


Dupa primele cercetari, oamenii legii au decis sa-l retina pentru 24 de ore pe Alin Marian Stroe, pentru comiterea infractiunii de omor.


Autorul urmeaza sa fie prezentat in fata judecatorilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventiva. Pentru fapta lui, tânarul risca pâna la 20 de ani de puscarie.


Pericol de imbolnavire


Desi Marcela Stroe si concubinul ei, Constantin Sandu, ar fi putut contacta, la rândul lor, virusul HIV si TBC, autoritatile nu ii pot obliga pe cei doi sa se prezinte la medic. „Nimeni nu ii poate obliga sa isi faca analizele. Acestea se fac numai din initiativa cetatenilor, chiar si cu clauza de confidentialitate, daca doresc. In cazul celor doi, numai medicul de familie ii poate convinge ca prezentarea la un control este spre binele lor. Medicul din comuna poate face acest lucru in mod oficial, dându-le trimitere la un specialist, insa numai de ei depinde daca se prezinta sau nu“, a declarat dr. Elena Manuela Musa, epidemiolog, purtator de cuvânt al Spitalului de boli infectioase „Victor Babes“ din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS