Acasă Local Gorj Scurte stiri

Scurte stiri

Nou-nascut, aruncat la tomberon


Cadavrul unui nou-nascut a fost descoperit de angajatii Directiei de Servicii Comunale (DSC), in noaptea de luni spre marti, lânga un container de gunoi situat intr-un cartier din Târgu Jiu. Politia a fost sesizata ca, lânga un tomberon aflat pe Aleea Ion Fota din municipiu, a fost gasit cadavrul unui nou-nascut de sex masculin. Alaturi de micut se afla si placenta. In momentul in care echipa DSC a venit sa ridice gunoiul, mai multi câini dadeau târcoale locului. Dupa pozitia in care se afla, cadavrul baietelului fusese tras afara din plasa in care a fost adus la containerele de gunoi. Cadavrul a fost depus la Serviciul de Medicina Legala Gorj, in vederea efectuarii autopsiei. Medicii nu exclud posibilitatea ca micutul sa fi murit de frig. Intre timp, politistii incearca sa o gaseasca pe mama. In functie de circumstantele in care a murit copilul, aceasta ar putea risca intre doi si sapte ani de inchisoare. (E.M.) 


Artificierul de la Anina a fost disculpat


Parchetul de pe lânga Tribunalul Caras Severin a facut publice ieri primele concluzii ale anchetei in cazul accidentului de munca produs in dimineata zilei de 14 ianuarie la Mina Anina. Concluziile medico-legale preliminare indica drept cauza a mortii celor sapte mineri intoxicati cu monoxid de carbon aprinderea si arderea gazului metan acumulat in galerii, in concentratie mai mare decât limita admisa. Echipele de cercetare care au coborât in subteran si au patruns in abatajul unde a avut loc tragedia au descoperit explozibilul si capsele de detonare neexplodate, lucru ce dovedeste ca artificierul Puscau nu a apucat sa actioneze detonatorul. Acum se cerceteaza daca sursa de aprindere a gazului o constituie producerea unui scurtcircuit din cauza folosirii unui cablu defect in procesul detonarii substantelor explozibile. In acelasi timp, sunt verificate si alte ipoteze care sa demonstreze mecanismul de aprindere. Si Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a demarat o ancheta, pentru a se descoperi daca au fost respectate normele de protectie a muncii. (A.M.) 


Aproape 50 de volume in ultimul dosar Mischie


Ultimul dosar penal al lui Nicolae Mischie, care se afla in cercetare la Inspectoratul de Politie al Judetului Gorj, are aproape 50 de volume. Ancheta vizeaza mai multe licitatii pentru pietruiri de drumuri comunale cu finantare de la Consiliul Judetean (CJ) Gorj, modernizarea Casei Ganescu, precum si acordarea ilegala a sporului de doctor la salariul pe care Mischie il incasa in calitate de presedinte al CJ. Cele aproape 50 de volume contin zeci de mii de pagini si documente, majoritatea ridicate de la firmele omului de afaceri din Novaci, Relu Stefanoiu. (E.M.)

Exit mobile version