16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn primar de 39 de milioane pe luna

Un primar de 39 de milioane pe luna

Consiliul Local Craiova va vota astazi indemnizatiile pe care le primesc alesii locali, dar si subalternii acestora. In acelasi timp, consilierii vor decide daca organigrama primariei va suferi modificari.


In 2006, Primaria Craiova urmeaza sa isi mareasca numarul de posturi de la 336 la 439. Organigrama si statul de functii vor fi supuse aprobarii consiliului local care se va intruni astazi in sedinta extraordinara. Consilierii se vor putea exprima si cu privire la salariile functionarilor publici si ale edililor.


Primarul Antonie Solomon va avea un câstig lunar, datorita functiei pe care o detine, de 39 de milioane de lei, in timp ce remuneratia celor doi viceprimari ajunge la aproximativ 34 de milioane de lei. Secretarul institutiei, Nicoleta Miulescu, va primi 33,36 milioane de lei. Pentru a ajunge la aceasta suma, pe lânga salariul de baza de 23,21 milioane de lei, mai primeste si salariu de merit in valoare de 3,48 milioane de lei, dar si un spor de vechime de 6,67 milioane de lei.


Directorii, remunerati cu bani „frumosi“


La capitolul venituri realizate din functiile pe care le exercita, nici directorii din primarie nu stau rau. Salariile cele mai mari le au reprezentantii Directiei Economico-Financiare. Nicolae Pascu, directorul executiv, primeste un salariu de 28,78 milioane de lei, iar adjuncta sa, Georgeta Chiciu, de 26,87 milioane de lei. Pe locul doi este situata Directia de Relatii cu Publicul, al carei director executiv, Elvira Stancu, incaseaza lunar 23,98 milioane de lei. Urmeaza Directia Tehnic, Investitii, Gospodarire Comunala, unde directorul executiv, Adriana Motocu, primeste 23,02 milioane de lei, iar adjunctul sau, Sever Bordu, 22,39 milioane de lei. Directia Patrimoniu se regaseste pe locul patru, directorul acesteia, Ovidiu Vanghelie, având un salariu de 22,06 milioane de lei.


Rodica Tenea, director Directia Asistenta si Protectie Sociala, primeste 20,85 milioane de lei, in aceasta suma fiind inclusa si indemnizatia de conducere. Aceasta nu beneficiaza insa de salariu de merit, spre deosebire de subalterna sa, Elena Trifu, care este recompensata pentru eforturile depuse cu 2,34 milioane de lei, ajungând astfel la un salariu lunar mai mare decât sefa sa, respectiv 21,49 milioane de lei. La Directia de Urbanism, postul de conducere este oficial vacant, dar viitorul arhitect-sef va primi 17,24 milioane de lei.


In schimb, directorul Directiei Impozite si Taxe, Ioan Vacariu, primeste lunar 16,68 milioane de lei. Cea mai mica remuneratie o incaseaza directoarea Directiei Contencios Juridic si asistenta de specialitate, Camelia Nicola, care are un salariu de 11,62 milioane de lei, precum si salariu de merit de 1,38 milioane de lei.


Functionari de patru milioane de lei


Functionarii publici se multumesc cu sume cuprinse intre 14 si patru milioane de lei. Un sef de serviciu in cadrul primariei poate primi si un salariu de 20,79 milioane de lei, cum este cazul Sofiei Teodorescu, din cadrul Serviciului buget. Gheorghe Burci, sef de birou la Autorizari, agenti economici, control comercial, libera initiativa, are dreptul la 18,08 milioane de lei.


Un simplu functionar care este incadrat doar ca referent va primi lunar 4,19 milioane de lei. In acest an, suma destinata salariilor urmeaza sa creasca de la 60 la 100 de miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII