14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria baga miliardele la apa

Primaria baga miliardele la apa

In anul 2006, Primaria Craiova si-a propus sa cheltuiasca 286,3 miliarde de lei pentru investitii mai mult sau mai putin oportune, mai mult sau mai putin excentrice. In bugetul local, la capitolul „Servicii si dezvoltare publica“ specialistii au prevazut aproape 13 miliarde de lei pentru construirea de tâsnitori si fântâni arteziene, in conditiile in care in acelasi buget sunt nominalizate 12 zone ale orasului care nu au apa curenta si nici canalizare.


13 miliarde – pe apa sâmbetei


Dupa ce anul trecut edilii craioveni au dat jos fântâna arteziana de la Ciuperca, anul acesta si-au propus sa cheltuiasca noua miliarde de lei pentru reamenajarea si modernizarea aceleiasi fântâni. Probabil ca scheletul Salii polivalente, aflata la doar câtiva metri mai departe, nu ar fi putut fi scos in evidenta fara o tâsnitoare moderna si reamenajata! Aflata la celalalt capat al bulevardului 1 Mai, arteziana de la Facultatea de Medicina si Centrul Militar Craiova va primi si ea trei miliarde de lei, in asa fel incât jetul de apa sa fie, daca se poate, „mai curat si mai uscat“! Tabloul tâsnitorilor va fi completat cu alte câteva zeci de „fântâni de baut apa cu picior“, pentru care municipalitatea a rezervat alte 400 de milioane de lei. Daca cele aproape 13 miliarde de lei, propuse a fi investite in tâsnitori si arteziene, vor fi aprobate de consiliul local, anul acesta macar ne vom spala privirile si nu vom obseva ca in 11 zone din orasul care nu stie pâna unde se intinde oamenii se duc la WC tot in fundul gradinii, pentru ca de canalizare nu vor avea nici de aceasta data parte.


Locul edililor – in cocotier


Locuitorii de pe strazile Fermierului, Petrila, Homer, Ecoului, Plaiul Vulcanesti, Drumul Apelor, Aleea 11 Odesa, zona Daewoo, prelungirea Caracal, Gârlesti, Drumul Ungurenilor, Aleea 11 Cantonului, Soimului, Bariera Vâlcii, Craiovita Noua nu vor avea nici anul acesta canalizare. Ei va trebui sa mai astepte ca edilii sa-si satisfaca pofta de frumos si nevoia de a intra in istorie pe… apa sâmbetei! Deocamdata, pentru toate strazile enumerate primaria a alocat doua miliarde de lei, mai putin decât pentru o arteziana, bani care vor fi cheltuiti pe studii de fezabilitate. Pentru ei si pentru multi alti craioveni prioritatile nu coincid cu ale edililor, pentru ca urbanizarea zonelor extinse ale orasului incepe cu apa potabila si canalizarea, doua lucruri fara de care Europa ne va situa in cocotier, unde de fapt le este edililor locul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS