17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljComisie europeana, asteptata la Spitalul din Poiana Mare

Comisie europeana, asteptata la Spitalul din Poiana Mare

O comisie europeana, formata din reprezentanti ai Comitetului European pentru Prevenirea Torturii si Tratamentelor sau Pedepselor Inumane si Degradante, este asteptata in perioada urmatoare la Spitalul de Psihiatrie de la Poiana Mare. Acest control va fi efectuat pe fondul avertizarilor date de Uniunea Europeana in privinta bugetului limitat care este alocat unitatilor de tratare a bolilor psihice, dar si cu privire la conditiile precare in care ar fi tinuti bolnavii psihic in România.


„Comisia va veni in România, dar nu se stie precis unde se va duce in control. Va viza activitatea politiei, a penitenciarelor, dar si a spitalelor de psihiatrie. Eu, personal, as vrea sa vina si la spitalul nostru, pentru a vedea care este situatia reala, care sunt conditiile in care sunt cazati si tratati bolnavii psihic la Poiana Mare, sa vada ca nu suntem niste nenorociti“, a declarat dr. Viorel Oprescu, directorul Spitalului de Psihiatrie din Poiana Mare.


In urma numeroaselor controale efectuate in ultimii ani, conditiile de viata de la Spitalul de Psihiatrie de la Poiana Mare s-au imbunatatit. Un capitol deficitar cu care se confrunta unitatea medicala doljeana il reprezinta criza de personal, atât in privinta medicilor de specialitate, cât si a cadrelor medii si personalului de supraveghere.


Desi, oficial, sectiile bolnavilor penali au fost desfiintate, in urma deciziei ministrului Eugen Nicolaescu, pacientii sunt inca internati la Spitalul din Poiana Mare, desi ar fi trebuit transferati de aici de mai bine de doua luni. „Deoarece cei din Timis nu-i primesc, pacientii penali urmeaza sa fie transferati la Sapoca, in Buzau, dar asta când vor termina acolo amenajarile“, a mentionat directorul Spitalului de Psihiatrie din Poiana Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS