21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgresor sau tap ispasitor?

Agresor sau tap ispasitor?

Familia unui tânar din Olt sustine ca baiatul lor face puscarie pe nedrept, fiind scos tap ispasitor de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Olt, in urma unui scandal care a avut loc in urma cu doi ani in localitatea Scarisoara, si ca adevaratii vinovati sunt liberi.


Madalin Chivu, de 25 de ani, caci despre el este vorba, a fost condamnat de instanta Tribunalului Olt la sapte ani si jumatate de inchisoare pentru tentativa de omor. Tânarul este acuzat ca l-ar fi lovit in cap cu o scândura pe Gabriel Danciulescu. Acum, cazul este pe masa de lucru a judecatorilor de la Curtea de Apel Craiova si le da bataie de cap magistratilor, deoarece dosarul abunda in declaratii contradictorii si insusi partea vatamata declara ca nu l-a vazut pe cel care l-a lovit. Martorii spun ca Danciulescu ar fi fost lovit ba de Madalin, ba de o alta persoana. „Dosarul este la Curtea de Apel Craiova, in apel. Daca instanta considera ca probele nu sunt suficiente, poate dispune refacerea probatoriului, pentru a stabili adevarata stare de fapt. Ar fi insa prematur sa ne pronuntam asupra actelor instantei de judecata“, a afirmat Aurel Ilie, purtator de cuvânt al Curtii de Apel Craiova.


Batausi de vaza


Incidentul pentru care Chivu a ajuns dupa gratii s-a petrecut in noaptea de 10 octombrie 2004, când acesta, impreuna cu alti prieteni, a mers la discoteca „Han 2001“ in localitatea olteana Plaviceni. O seara de distractie s-a transformat intr-un cosmar, sfârsind cu o bataie. Despre acest eveniment ziarele scriau la acea vreme: „Curios este ca nimeni nu-si mai aminteste sau nu vrea sa-si aminteasca de unde a pornit scandalul. Cert e doar faptul ca majoritatea au scapat cu vânatai, insa unul dintre tineri este grav ranit si se zbate intre viata si moarte pe patul de spital. Satenii sunt revoltati ca de fiecare data când le sunt batuti copiii, batausii scapa basma curata. De ce? Sunt baieti cu bani, cu pile. S-a auzit in sat – pentru ca nimeni nu-si asuma raspunderea sa spuna ca a vazut, toti au auzit de la altii – ca implicati ar fi, pe lânga cei ai lui Dicut, baiatul primarului si cel al secretarului“. Marin Burtea, unchiul tânarului, sustine ca, „a picat numai el, deoarece ceilalti sunt din familii de vaza si au fost scosi din cauza. A fost condamnat pe nedrept, pentru ca nici cel agresat nu stie cu siguranta cine l-a lovit“.


Agresorul fara chip


In noaptea de 10 octombrie, doua grupuri de tineri, unul din Plaviceni, altul din Scarisoara s-au luat la bataie. Intre tinerii de la discoteca se aflau si Madalin Chivu impreuna cu fratii Irinel si Norocel Dicut, varul lor Richard Dicut si Cristian Popa. De cealalta parte, Valeriu Hârsenie, Mihai Dragut, Valeriu Gaie si Gabriel Danciulescu. La inceput au fost batuti cei din Plaviceni. Din orgoliu, tinerii au pornit cu masinile pe urma celor din Scarisoara, pentru a-si lua revansa. Din tot scandalul, Gabriel Danciulescu a ajuns in stare grava la spital, fiind lovit in cap. Daca ceilalti au fost scosi basma curata, anchetatorii l-au gasit vinovat numai pe Chivu, care l-ar fi lovit cu o blana sau cu o bâta in cap pe Danciulescu. Tânarul se „refugiase“ pe un câmp, ca sa nu fie gasit de agresori, dar a fost ajuns de Chivu, care i-a aplicat mai multe lovituri in cap, peste fata, peste brate si picioare, dupa cum au concluzionat anchetatorii. Numai ca victima declara in fata procurorilor: „Am fost urmarit de un tânar cam de 20 de ani. Nu l-am vazut bine la fata, dar era imbracat intr-un tricou alb inscriptionat pe piept si m-a lovit cu o bâta“. Cam aceleasi declaratii sunt facute si in fata judecatorilor, fara a se arata cine este agresorul. „Nu cunosc persoana care m-a lovit, eu l-am recunoscut doar pe Richard Dicut. Cel care m-a batut ar fi putut sa aiba haine de culoare inchisa“.


Dupa ce Tribunalul Olt l-a condamnat, Curtea de Apel Craiova urmeaza sa se pronunte acum asupra vinovatiei sau nevinovatiei lui Madalin Chivu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS