22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrasee ramase neacoperite din cauza drumurilor proaste

Trasee ramase neacoperite din cauza drumurilor proaste

Multe dintre traseele judetului Dolj au ramas neatribuite din cauza ca drumurile sunt foarte proaste, unele chiar impracticabile. Pentru atribuirea traseelor din judetul Dolj, Agentia Judeteana Dolj a Autoritatii Rutiere Române (ARR) a organizat o sedinta pe 3 iunie 2005. „A doua sedinta a fost organizata peste 60 de zile. In urma celor doua sedinte au fost atribuite trasee pe tot cuprinsul judetului, care sunt valabile in perioada 2005-2008. Din pacate, au ramas inca trasee care nu au fost atribuite pentru ca nu le doreste nimeni. Motivele sunt pe cât de simple, pe atât de reale. Operatorii de transport evita sa ia traseele care includ portiuni de drum in stare proasta, trasee care nu sunt rentabile pentru ca nu prea au calatori sau trasee care sunt incluse in trasee mai mari“, a precizat Craciunoiu. Directorul a mai spus ca, pentru traseele ramase neatribuite, se va organiza o noua sedinta la sfârsitul lunii aprilie. „Daca nici de aceasta data nu vor fi luate, aceste trasee vor fi scoase din program“, a precizat Craciunoiu.


ARR elibereaza licentele de transport


Agentia Judeteana a ARR, organism fara personalitate juridica din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, este autoritatea care se ocupa de atribuirea traseelor de la nivelul judetului Dolj catre operatorii de transport. Atribuirea se face pe baza a trei criterii: forma de detinere a parcului auto cu care participa transportatorul (proprietate, leasing sau inchiriere), vechimea pe care o are transportatorul pe traseul respectiv, iar cel de-al treilea criteriu se refera la vechimea masinilor. In functie de punctajul obtinut, operatorul poate obtine licenta de transport pe traseul dorit. „ARR se ocupa de licentierea, inspectia si controlul la tot ce inseamna autovehicul de peste 3,5 tone, in transportul de marfa, si peste noua locuri in cel de persoane. Totodata, tot noi suntem cei care ne ocupam de licentierea taximetristilor si de monitorizarea activitatii scolilor de soferi. In ceea ce priveste transportatorii, in judetul Dolj exista 93 de operatori de transport care au 250 de masini, microbuze si autobuze“, a afirmat Iancu Craciunoiu, director al Agentiei Judetene Dolj a ARR.


Trasee problema


Traseele nedorite de operatorii de transport sunt urmatoarele: Craiova – Lazu – Caciulatu, Bailesti – Galicea Mare – Vârtop, Filiasi – Scaesti – Busu, Filiasi – Scaesti – Grecesti, Filiasi – Bodaesti – Melinesti, Plenita – Unirea – Motatei, Plenita – Motatei – Bailesti, Verbita – Unirea – Calafat, Racovita – Bralostita – Filiasi, Craiova – Vârvor – Bailesti, Craiova – Livezi – Jiul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS