17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTinerii si autoritatile vorbesc limbi diferite

Tinerii si autoritatile vorbesc limbi diferite

Tinerii doljeni sunt din ce in ce mai putin interesati de ce se intâmpla in localitatile lor si nu se simt intelesi de autoritati. Acestea sunt câteva dintre concluziile unui sondaj de opinie facut de Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor.


Ionut Stroe, directorul Directiei Judetene pentru Tineret (DJT) Dolj, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa la care au participat reprezentantii principalelor institutii doljene, ca generatia tânara trebuie sprijinita mai mult de autoritati.


„Capitolul privind «Sustinerea tinerei generatii» din Programul Guvernare 2005-2008 trebuie pus in aplicare si la nivelul judetului Dolj, prin implicarea tinerilor in viata publica, prin educarea si formarea lor profesionala si prin sustinerea familiilor tinere. Este ingrijorator ca interesul tinerilor pentru viata publica este in scadere si este timpul ca autoritatile locale si judetene sa faca ceva in acest sens“, a precizat Ionut Stroe.


Constructia de locuinte pentru tineri, crearea de locuri de munca, incurajarea tinerilor din mediul rural in diferite activitati, reorganizarea centrelor de informare sunt obiective pe care DJT Dolj incearca sa le indeplineasca cu ajutorul autoritatilor. Daca DJT Dolj este interesata in primul rând de valorificarea initiativelor tinerilor si promovarea lor, autoritatile judetene se gândesc mai mult la ordine si disciplina. Suprefectul Ion Groza considera ca una din principalele probleme ale tinerilor este faptul ca, atunci când sunt elevi, nu poarta uniforma. „Este normal ca elevii sa poarte uniforma, ca sa se poata distinge. Vom organiza mai multe dezbateri in acest sens si am propus acest lucru si Autoritatii Teritoriale pentru Ordine Publica“, a spus Groza. Acesta a subliniat si importanta internetului in viata tinerilor. „Astazi nu se mai poate face nimic fara internet. Ma uit la copiii mei, care petrec ore in sir in fata computerului, si imi dau seama cât de util este pentru tineri. Ar trebui ca toti sa aiba acces la internet in scoli, facultati, institutii sau acasa“, a spus Groza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU