14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Medic militar acuzat de DNA pentru luare de mita


Departamentul National Anticoruptie a dispus ieri trimiterea in judecata a colonelului doctor Radu-Damian Belu, comandant al Spitalului Militar de Urgenta „Dr. Ion Jianu“ din Pitesti, pentru savârsirea infractiunilor de luare de mita, fals intelectual si uz de fals. Procurorii anticoruptie au retinut ca, in perioada 1996-2003, doctorul Belu, in calitate de comandant-sef al Sectiei Neuropsihiatrie si presedinte al Comisiei medico-militare, a pretins si primit, in mod direct si indirect, prin intermediul a doi civili, sume de bani de la peste 70 de tineri, pentru a le stabili diagnostice medicale fictive care sa-i scuteasca de efectuarea stagiului militar. Totalul spagilor depaseste 140 de milioane de lei vechi. (A.D.)


Mama arestata pentru abandon de familie


O femeie care se sustragea executarii unei pedepse cu inchisoarea a fost arestata joi de politistii din Podari. Paula Obleaga, de 28 de ani, din comuna Podari, avea de executat un an de detentie, fiind condamnata pentru abandon de familie. Tot joi a fost arestat si Lucian Tudorascu, de 38 de ani, din Bailesti. Acesta se sustragea executarii unei pedepse cu inchisoarea de un an si patru luni pentru comiterea infractiunii de furt calificat. Cei doi au fost incarcerati in Penitenciarul de Maxima Siguranta din Craiova. (A.M.)


Calauze din Dolj pentru transfugi chinezi


Doi doljeni au fost arestati pentru ca ar fi ajutat un grup de sase cetateni chinezi sa treaca fraudulos granita in Bulgaria. Beneficiind de informatiile furnizate de un agent sub acoperire infiltrat in rândul retelei, procurorii doljeni din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si politistii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate Craiova au monitorizat activitatea calauzelor – Ion Stanta, de 30 de ani, si Lelius Minel Nicola, de 29 de ani, ambii din comuna doljeana Piscu Vechi – si a clientilor acestora. Cele doua calauze urma sa ii ajute pe cei sase transfugi sa treaca Dunarea prin dreptul localitatii Poiana Mare, aranjând cu un barcagiu sa ii astepte pe malul românesc pentru a-i trece peste fluviu. Stanta si Nicola au fost retinuti insa miercuri seara, pentru o perioada de 24 de ore, in baza unei ordonante emise de procurorii DIICOT, iar joi au fost prezentati in fata judecatorilor de la Tribunalul Dolj, care au emis pe numele lor mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile. Cât despre chinezi, acestia au fost trimisi la un centru specializat de detentie din Bucuresti pâna la clarificarea situatiei lor cu privire la sederea in România. (A.D.)


Un Opel cu marfa de contrabanda a luat foc


Un autoturism marca Opel a ars pe Drumul European 70, in afara localitati Teregova din Caras Severin. Masina transporta mai multe baxuri de tigari de contrabada si a fost implicata intr-un accident rutier, intr-o curba periculoasa, in urma impactului luând foc. Soferul autoturismului Opel a scapat nevatamat, acesta incercând, cu extinctorul, sa mai salveze o parte din tigari. Politia a inceput o ancheta pentru aflarea provenientei tigarilor si conditiilor suspecte in care a avut loc accidentul. (A.G.)


Elev batut in curtea scolii


Un elev din clasa a VIII-a de la Scoala generala din Bratuia, comuna Danesti, judetul Gorj, a fost batut de un licean chiar in curtea unitatii de invatamânt. T.V., de 13 ani, era in pauza si a fost agresat de un elev de 17 ani, de la Liceul nr. 2 din Târgu Jiu, care mai era insotit de inca trei tineri, dintre care unul era major. Potrivit politiei, intre cei doi exista un conflict mai vechi. Cei patru tineri au fost amendati pentru incalcarea normelor de convietuire. (A.I.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS