10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIon Calinoiu, stramutat de lux cu acte in regula

Ion Calinoiu, stramutat de lux cu acte in regula

Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, a fost scos basma curata de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, in dosarul in care era anchetat pentru modul in care si-a construit o vila de stramutat.


Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj a dispus neinceperea urmaririi penale in dosarul in care presedintele Consiliului Judetean (CJ) Gorj, Ion Calinoiu, a fost anchetat in calitate de stramutat de lux. Cu toate ca rezolutia de neincepere a urmaririi penale a fost data la sfârsitul anului trecut, conducerea Parchetului Judetean a pastrat tacerea asupra rezultatului anchetei care il viza pe Calinoiu. Acesta a fost cercetat initial intr-un dosar in care au mai fost anchetati Ion Dadalau si Petre Baleanu-Ceusescu, contabilul-sef, respectiv directorul Exploatarii Miniere Jilt. Fosta Companie Nationala a Lignitului Oltenia le-a construit celor doi stabi din minerit vile de lux cu o suprafata dubla fata de cea a caselor achizitionate de acestia in sate care urma sa fie stramutate. Potrivit anchetatorilor, sefii EMC Jilt au negociat cu ei insisi suprafata care trebuia sa fie construita, in schimbul cocioabelor achizitionate. Dadalau si Baleanu au si fost arestati preventiv o perioada, dosarele acestora fiind in prezent pe rolul Judecatoriei din Motru.


Calinoiu a avut „informatia“


Surse din cadrul anchetatorilor au dezvaluit ca Petre Baleanu-Ceusescu a fost cel care l-a ajutat pe Ion Calinoiu sa devina stramutat de lux. Având informatia ca in comuna Slivilesti, satul Stiucani, exista case care urmeaza sa fie stramutate din cauza mineritului, Calinoiu a facut câteva achizitii. Pentru suma de 80.000.000 de lei, presedintele CJ Gorj a cumparat doua case modeste. In schimbul acestora i-a fost construita in cartierul Primaverii din Târgu Jiu o vila cocheta, in valoare de câteva miliarde de lei vechi. La putin timp dupa ce Calinoiu a semnat conventia cu CNLO, in conturile firmei care s-a ocupat de constructia unei parti a casei a fost virata o suma importanta din finantarea necesara lucrarilor. Conducerea Parchetului Tribunalului Gorj a precizat ca Ion Calinoiu a „scapat“ cu NUP si pentru ca suprafata caselor cumparate coincide cu cea a vilei construite pe banii fostei CNLO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS