11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljImunizarea antigripala merge greu

Imunizarea antigripala merge greu

Mai putin de jumatate din numarul dozelor de vaccin antigripal solicitate pentru imunizarea gratuita a populatiei au ajuns pâna acum in judetul Dolj. Potrivit dr. Bebe Martin, directorul Departamentului de medicina preventiva din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, pâna acum au fost vaccinate 25.000 de persoane, in conditiile in care, la demararea campaniei, in toamna, au fost solicitate aproximativ 60.000 de doze.


Directorul adjunct al DSP Dolj sustine insa ca, in ciuda acestui lucru, situatia epidemiologica este foarte buna. „La aceasta data, pe raza judetului nu exista nici un caz de gripa umana si nici cazuri de gripa aviara. Cu toate acestea, Directia de Sanatate Publica a judetului Dolj a luat masuri de prevenire a imbolnavirilor prin transmiterea in teritoriu, la medicii de familie, a unor ghiduri privind manifestarile gripei aviare si modalitati de prevenire, in vederea educarii populatiei. In acelasi timp, a fost catagrafiata populatia din localitatile limitrofe lacurilor si marilor râuri, unde pasarile salbatice pot poposi si transmite celor domestice virusul gripei aviare, in vederea vaccinarii si luarii tuturor masurilor de preventie“, a precizat Bebe Martin.


In judetul Dolj, campania de vaccinare antigripala va continua, in conformitate cu Programul National de Imunizari, pâna la 1 februarie 2006.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS