16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCinci dintre traficantii romi de persoane au fost arestati

Cinci dintre traficantii romi de persoane au fost arestati

Traficantii romi de persoane au fost arestati preventiv, numai unul dintre acestia fiind pus in libertate din lipsa de probe.


Judecatorii gorjeni au dispus joi seara arestarea a cinci dintre cei sase cetateni de etnie roma, acuzati de trafic de persoane. Mandate de arestare preventiva pe 29 de zile au primit Silvestru Fota, de 45 de ani, Pardailean Patru, de 38 de ani, Robert Bârcina, de 31 de ani, Cornel Budibel, de 44 de ani, si Dorina Vâlceanu, de 43 de ani, toti fara ocupatie, din comuna Scoarta, satul Pistestii din Deal (Budieni), judetul Gorj. Demis Rusus Bârcina, de 30 de ani, a fost pus in libertate, intrucât judecatorii au considerat ca nu exista suficiente probe pentru retinerea acestuia. Cei sase traficanti de persoane fac parte dintr-o retea internationala care ducea la munca in Portugalia cetateni din judetul Gorj. O data ajunsi in strainatate, românilor le erau retinute pasapoartele, ca sa nu se poata intoarce acasa, si erau pusi sa munceasca in exploatatii agricole. Mare parte din salarii era insusita insa de romii originari din Budieni.


Procurorii vor merge la Oradea


17 cetateni din Gorj au depus marturie in dosarul traficantilor romi de persoane. Potrivit lui Vasile Popescu, procurorul-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Gorj, in acelasi dosar sunt urmarite penal 12 persoane de etnie roma, insa numai cinci in stare de arest. „Audierile se vor derula in continuare. Nu stim de ce judecatorii nu i-au dat mandat lui Demis Rusus Bârcina. Mai exista trei femei, in Oradea, care trebuie sa fie audiate si care faceau partea din retea. Mai extact, cele trei faceau parte din grupul care se ocupa de transportul fortei de munca in Portugalia“, a declarat procurorul-sef Vasile Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS