21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn jandarm a murit in somn

Un jandarm a murit in somn

Soldatul jandarm Ion Sârbu, care isi satisfacea stagiul militar la Centrul de Pregatire si Perfectionare a Jandarmilor Ochiuri, judetul Dâmbovita, a decedat in dimineata de 9 ianuarie, in jurul orei 6.30-7.00, in urma unei insuficiente cardio-circulatorii (miocardoscleroza). Militarul se afla la programul de odihna, decesul survenind in timpul somnului.


Tânarul, originar din localitatea Melinesti, judetul Dolj, a fost incorporat pe 1 martie 2005 la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Gorj, de unde a fost transferat, pe 12 septembrie 2005, la Centrul de Pregatire si Perfectionare a Jandarmilor Ochiuri, pentru executarea serviciului de garda. „La controalele medicale si psihologice a fost declarat apt pentru executarea acestui serviciu“, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.


Pe timpul cât a fost incorporat, militarul a dat dovada de respect si camaraderie, fiind tot timpul pregatit sa-i ajute pe cei din jurul sau. Si-a indeplinit totdeauna sarcinile de serviciu, fiind recompensat cu permisii pentru modul responsabil si constiincios in care servea patria. Prin ordin al inspectorului general al jandarmeriei, Ion Sârbu a fost avansat post-mortem la gradul de sergent.


Ceremonia militara de inmormântare va avea loc astazi, in localitatea Cruset, judetul Gorj, cheltuielile fiind suportate de Jandarmeria Româna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS