6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIncendii in Craiova

Incendii in Craiova

Doua case au fost mistuite de flacari ieri, in Craiova, una din cauza unui cos de fum neprotejat, iar cealalta a fost aprinsa cu benzina chiar de proprietar.


Pompierii craioveni au intervenit ieri- dimineata, in jurul orei 8.30, pentru stingerea unui incendiu declansat la locuinta lui Marian Branescu, de pe strada Câmpia Islaz, nr. 161. Au fost salvate lucruri in valoare de 150 de milioane de lei, iar pagubele se ridica la suma de 100 de milioane de lei. Numai interventia prompta a pompierilor a facut ca incendiul sa nu se extinda la doua case apropiate si sa nu se inregistreze victime. Dupa ce au stins flacarile, pompierii au decis sa lase cazul in atentia politistilor, pentru ca incendiul pornise dupa folosirea intentionata a unei surse de aprindere, benzina.


Proprietarul imobilului parea sa nu aiba habar de benzina, desi oamenii legii au stabilit contrariul. „Cred ca a luat foc de la un resou improvizat, adica au facut scurt niste fire de curent. Nu a mai ramas nimic din casa, a ars tot. O sa ne mutam cu chirie pâna la primavara, când ne apucam sa facem alta casa“, a declarat Marian Branescu.


Intentionat sau din greseala?


Dupa primele cercetari si din declaratiile membrilor familiei Branescu, politistii de la Sectia 1 Craiova au stabilit ca proprietarul, Marian Branescu, aflat sub influenta alcoolului, s-a apucat ieri la cearta cu rudele sale. Suparat, a vrut sa plece cu masina si a luat o sticla cu benzina ca sa o goleasca in rezervorul autovehiculului. Numai ca, in drum spre usa, s-a impiedicat de un scaun si a varsat benzina pe un resou. Au izbucnit imediat flacarile, care au cuprins rapid lucrurile din jur si intreaga casa. Totusi, oamenii legii continua cercetarile pentru a stabili daca nu cumva focul a fost pus intentionat, caz in care proprietarul s-ar putea alege cu dosar penal pentru distrugere.


Tot ieri, in jurul orei 10. 20, a ars si locuinta Anei Miolan, de pe strada Voinicului, nr. 23. Pompierii craioveni au stins in timp scurt flacarile care au cuprins bucataria de vara a femeii, reusind sa impiedice extinderea incendiului la casa. Dupa primele cercetari s-a stabilit ca focul a pornit de la un cos de fum neprotejat, iar pagubele au fost stabilite la circa zece milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS