Autoritatile judetene si ADR Oltenia se cearta pe… birouri

Autori


In prag de aderare la UE, când toata Europa e cu ochii pe noi, iar investitorii straini bat la usa, autoritatile judetene nu se inteleg cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Sud Vest Oltenia in privinta sediului acesteia.

Doua birouri din Prefectura Dolj folosite de ADR sunt de ceva timp „marul discordiei“ intre prefectul Nicolae Giugea si Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, pe de o parte, si Marilena Bogheanu, directoarea agentiei, pe de alta parte.

In august 2001, ADR Oltenia a incheiat un protocol pe sapte ani cu Prefectura Dolj, prin care aceasta punea la dispozitia agentiei, fara plata, incaperile 86 si 87. Pentru ca in prefectura nu era destul spatiu nici pentru angajatii proprii, CJ Dolj a hotarât anul trecut sa dea in administrare agentiei, pe o perioada de cinci ani, parterul si etajul din cladirea fostei Scoli Speciale „Regina Maria“. Conform Legii pentru dezvoltarea regionala, 315/2004, care prevede ca orice shimbare de sediu a ADR trebuie aprobata de Consiliul pentru Dezvoltare Regionala (CDR), CDR Sud Vest Oltenia a respins, in noiembrie 2005, hotarârea CJ Dolj. Acest lucru a nemultumit autoritatile judetene, care au inceput sa caute noi solutii pentru ca ADR sa se mute din sediul prefecturii. Au marit cu cinci ani perioada in care agentia poate sa foloseasca spatiul de la Scoala Speciala „Regina Maria“ si au trimis numeroase notificari prin care solicitau eliberarea celor doua birouri. „Avem nevoie de spatiu atât pentru angajatii nostri, cât si pentru recent constituita Directie Generala Anticoruptie si pentru Ticu George, inspectorul zonal al Ministerului Afacerilor Externe. 14 camere din Palatul Administrativ sunt ocupate de alte institutii, iar angajatii prefecturii stau inghesuiti in birouri. Am hotarât sa dau ADR in administrare etajul I de la Caminul Energetic, dar nu vor sa se mute nici aici. Vor sediu nou, dar ca sa faci un sediu e nevoie de timp si de bani, iar eu nu am timp“, a precizat prefectul Nicolae Giugea.

Un sediu nou de 800 de mii de euro


In conditiile in care si ADR are nevoie de spatiu pentru cei 71 de oameni prevazuti in organigrama, pe care trebuie sa-i angajeze in acest an, este posibil sa se construiasca un sediu nou. Agentia a concesionat de la Primaria Craiova inca din 2002 un teren de 492 mp pe strada Oltet, nr. 32, pentru care plateste aproximativ 40 de milioane de lei pe an, singura problema fiind lipsa fondurilor. „CJ Dolj ne va da in acest an bani pentru studii de fezabilitate si in acest fel vom face primii pasi. Celelalte patru consilii judetene vor da si ele bani pentru constructia unui nou sediu, dar nu si pentru reamenajarea unei cladiri ce apartine CJ Dolj. Se incearca lansarea unui proiect national prin care sa primim niste fonduri de la Uniunea Europeana, deoarece costurile construirii unui sediu nou sunt mari, aproximativ 800 de mii de euro. Deocamdata, ramânem in prefectura. Nu putem sa ne mutam in nici una din cele doua locatii propuse deoarece nu sunt amenajate“, a spus Marilena Bogheanu, directoarea ADR Sud-Vest Oltenia.

Presedintii consiliilor judetene vor stabili noul sediu al ADR

Problemele din Dolj s-au facut auzite tocmai la Bruxelles, la Jonathan Sheele si la Ministerul Integrarii Europene ( MIE). Anca Boagiu, ministrul integrarii europene, i-a chemat la o sedinta de mediere pe prefectul Giugea si pe Ion Prioteasa, alaturi de Marilena Bogheanu. Nici una din cele doua parti nu a cedat insa si problema nu s-a rezolvat nici la Bucuresti. „Doamna Bogheanu se joaca de-a directoarea la o agentie de un interes si o importanta deosebite. ADR nu este agentia ei si trebuie sa inteleaga ca in Prefectura Dolj nu mai este loc pentru o agentie care trebuie sa isi tripleze numarul angajatilor“, a spus Giugea. Ion Prioteasa pare sa fi gasit solutia problemei sediului ADR Sud-Vest Oltenia. „Daca nu vor sa se mute de bunavoie si nu putem sa comunicam, in zece zile facem o evaluare a sumelor pe care trebuie sa le alocam pentru amenajarea uneia dintre cele doua locatii, Caminul Energetic sau Scoala Speciala <<Regina Maria>> si dupa aceea vom convoca CDR Sud-Vest Oltenia“, a declarat Prioteasa. Cei cinci presedinti de consilii judetene care fac parte din CDR vor stabili locul unde se va muta agentia si câti bani va da fiecare pentru construirea noului sediu.Comenteaza acum

Un comentariu;

  1. Liviu Licurici said:

    UE este interesata de situatia minoritatilor in Romaniei si nu despre locul de munca al functionariilor din tara!
    Altfel este un articol interesant.

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 11 ianuarie 2006

Actualitate

» Traficul usor, reluat pe Valea Oltului
» Solomon baga abonament la caldura
» SALVAMONT Gorj, interventie in Defileu
» Drum judetean blocat
» La Daewoo, productia nu se opreste!
» Criza de filme pentru radiografii
» CSM si-a desemnat noua conducere
» Centrul municipiului Târgu Jiu, revendicat

Local

» Facturi mai mari pentru luna decembrie
» Dispute intre proprietari si asociatie
» In Mehedinti mor gaini
» DSP Hunedoara instituie primele masuri impotriva gripei aviare
» Autoritatile locale invata cum sa se fereasca de gripa aviara
» Eminescu nu are liniste nici in mormânt
» Politia Comunitara se reorganizeaza
» Lupii ataca satele
» Dispar copii in Craiova
» Scuarurile de la Selgros, pericol pentru soferi
» Haite de maidanezi terorizeaza orasul Petrosani
» Calcat de doua ori de aceeasi masina
» Autorul accidentului din fata Parchetului Târgu Jiu, arestat

Dolj

» Cazuri sociale in atentia autoritatilor
» Primarii doljeni, pasari migratoare
» Un jandarm a murit in somn

Gorj

» Cladire particulara, reparata pe banii Primariei Târgu Jiu

Sport

» „Nu m-am hotarât“
» Minerul Motru a terminat vacanta
» Minerul Matasari si-a reluat pregatirile
» Ciurea si Vulpescu la Oltul Slatina
» Trofin a cedat dupa trei antrenamente
» Mutu si Del Piero au facut legea
» Codrea a marcat pentru sicilieni
» Scurte stiri
» A patra victorie pentru Sainz
» „Andy era un idol“
» Szilveszter isi incepe recuperarea
» Marisca si David, la CM de raliuri

Bani & Afaceri

» Masini second hand scoase la licitatie
» Salariatii Fibrocim SA Târgu Jiu, trimisi in concediu fara plata
» Magistrala de gaze „Nabucco“ subtraverseaza Doljul
» Oltenii milionari in dolari au afaceri imobiliare

Magazin

» „Pustoaica“ la 40 de ani
» Scurte stiri
» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» Intreruperi programate
» Fereşte-te de radar!
» Picatura de cunoastere

Opinii

» La revedere, domnule Thales

Top