13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRectorul UCB, Adrian Gorun, si-a prezentat echipa

Rectorul UCB, Adrian Gorun, si-a prezentat echipa

Adrian Gorun a fost numit oficial rector al Universitatii „Constantin Brâncusi“ din Târgu Jiu, inlocuitorul fostului rector Moroianu avându-i ca ajutoare pe prorectorii Dorel Chiritescu si Onisifor Olaru.


Adrian Gorun, secretar general in cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC), si-a prezentat oficial echipa cu care va conduce, in calitate de rector, Universitatea „Constantin Brâncusi“ (UCB) din Târgu Jiu. Noul rector, numit oficial printr-un ordin al ministrului educatiei, va fi ajutat de prorectorii Dorel Chiritescu si Onisifor Olaru, precum si de cancelarul general, Moise Bojinca. Dorel Chiritescu a indeplinit pâna in prezent functia de rector interimar, iar Onisifor Olaru a fost decan al Facultatii de Inginerie. Moise Bojinca a fost prodecan al Facultatii de Stiinte Juridice si Administrative. Director administrativ al Universitatii „Constantin Brâncusi“ din Târgu Jiu este inginerul Bican. Pentru a evita starea de incompatibilitate intre functia de rector al UCB si cea de secretar general al MEC, Adrian Gorun a delegat calitatea de ordonator de credite prorectorului Dorel Chiritescu.


Adrian Gorun trebuie sa taie in carne vie


Adrian Gorun a facut o „radiografie“ a Universitatii din Târgu Jiu, sustinând ca aceasta a fost macinata de scandaluri politice, care au afectat grav imaginea institutiei. Noul rector a spus ca va incerca sa redreseze universitatea, iar daca nu va reusi, nu se va crampona de functie si isi va da demisia: „Va fi o universitate competitiva, care se va resimti in viata comunitatii locale si nationale. Trebuie sa beneficiem de sprijinul comunitatii locale si al agentilor economici… Noi suntem in prezent o universitate fara biblioteca. Exista bibliotecile la nivelul facultatilor, dar la nivel central nu exista asa ceva. Pentru Facultatea de Litere si Stiinte Sociale am reusit sa aducem intr-o luna si jumatate peste 25.000 de volume, pentru a constitui o biblioteca. Sunt peste 6.000 de studenti si noi trebuie sa intarim structurile actuale. Vom face concurs in luna martie pentru toate specialitatile din cadrul universitatii. Avem nevoie de investitii in infrastructura, iar calculatorul va fi folosit intr-un procent foarte mare in actul de predare a cursurilor. Din semestrul al II-lea, studentii vor avea posibilitatea sa isi noteze profesorii, iar sistemul de examinare va fi la fel de exigent, ca si cel al studentilor“, a declarat rectorul Adrian Gorun.


Acesta va fi nevoit sa taie in carne vie pentru a-si pune in practica programul de reformare a institutiei, mai ales ca va fi nevoit sa lucreze cu foarte multe cadre universitare care sunt anchetate intr-un dosar de luare de mita. Profesorii respectivi fac parte din cadrul Facultatii de Stiinte Economice, iar dosarul se afla in cercetare la Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj.


De asemenea, Constantin Caruntu, decanul Facultatii de Stiinte Economice, reprezinta aripa refractara la schimbare din echipa lui Gorun, noul rector având nevoie de mult tact pentru a nu deranja vechea garda a lui Moroianu.


Spatiu pentru biblioteca


Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat ca va pune la dispozitia conducerii UCB un spatiu in care sa fiinteze noua biblioteca centrala universitara din Târgu Jiu. Aceasta ar putea sa isi desfasoare activitatea fie intr-o cladire din cadrul fostei Baze Antiaeriene, fie la fostul Club al Elevilor de lânga rectoratul UCB sau intr-o fosta centrala termica de cartier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU