22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria vrea inapoi sala de sport din Valea Vlaicii

Primaria vrea inapoi sala de sport din Valea Vlaicii

Primaria Craiova este nemultumita de modul de administrare a salii de sport din Valea Vlaicii de catre Universitatea din Craiova. In timp ce edilul-sef Antonie Solomon ii acuza pe reprezentantii institutiei ca au inchiriat sala ilegal, acestia sustin ca sunt de acord sa renunte la administrarea ei.


Primarul Antonie Solomon este suparat pe conducerea Universitatii din Craiova. Motivul pentru care edilul-sef a trezit vechi animozitati il reprezinta Sala de sport din Valea Vlaicii. Incinta, desi se afla in proprietatea primariei, este administrata de Universitatea din Craiova din anul 2002. Prin Hotarârea Consiliului Local nr. 216/2002 se aproba contractul de dare in folosinta a salii de sport, cu titlu gratuit. Astfel, pentru ca foloseau incinta, reprezentantii Universitatii nu trebuia sa plateasca nici un ban catre municipalitate.


Sala de sport va fi la dispozitia craiovenilor


Solomon este insa decis ca la inceput de an sa rezilieze contractul incheiat pe timpul lui Bulucea. Din surse pe care nu a dorit sa le dezvaluie, acesta a declarat ca a aflat cum reprezentantii Universtitatii inchiriaza la rândul lor sala. Acest lucru este inacceptabil din punctul de vedere al primariei. „Noua nu ne dau nici un ban si nu mi se pare corect, din moment ce sala ne apartine. Nu pot spune inca de unde am aflat, dar stiu cu siguranta ca o inchiriaza. Acest lucru nu e posibil fara stirea primariei“, a spus Solomon. Si pentru a dovedi ca va merge pâna in pânzele albe, primarul a precizat ca ii va actiona in judecata pe reprezentantii Universitatii daca nu sunt de acord cu predarea salii. Dupa ce va intra in posesia acesteia, Solomon doreste sa o dea spre folosinta craiovenilor care doresc sa faca sport. Contra unei sume de bani, orice persoana va putea avea acces la sala din Valea Vlaicii.


Universitatea din Craiova, indiferenta la acuze


Reprezentantii Universitatii din Craiova neaga insa acuzatiile primarului. Decanul Universitatii, Corneliu Stroe, care este si profesor in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport, sustine ca din anul 2002 sala nu a fost inchiriata. „Singurii care au acces la sala sunt echipele de volei baieti si fete, de handbal baieti, baschet baieti si fete ale Universitatii. Pe lânga acestea, mai vin sa se antreneze echipa de handbal fete de la Daewoo si cea de fotbal sala Energoconstructia. Am vrea sa ne aduca domn’ primar acele persoane care sa declare ca au dat bani pentru a utiliza sala si cui i-au dat. Sala din Valea Vlaicii nu este folosita nici macar de facultatea la care sunt profesor, in scop didactic. Noi avem doua sali de acest gen, unde vin studentii nostri“, a declarat Corneliu Stroe. Acesta a precizat ca, in fiecare an, de la bugetul institutiei pe care o reprezinta, sunt folosite aproximativ 1,5 miliarde de lei pentru intretinere. Cu aceasta suma sunt achitate facturile la curent electric, apa, gaze, reparatiile curente si sunt platiti si cei 16 salariati. „Daca primaria vrea sa ia sala, noi nu avem nimic impotriva. Nu vrem sa ajungem la nici un compromis cu actuala conducere a primariei. Daca o vor incepând de azi, nu au decât sa o ia, pentru ca noi nu vom protesta. Suma de 1,5 miliarde de lei pe an pe care o platim este si asa destul de mare pentru o institutie precum Universitatea din Craiova“, a incheiat Corneliu Stroe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS