10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimaria Târgu Jiu a vândut informatii de... patru lei

Primaria Târgu Jiu a vândut informatii de… patru lei

Primaria Târgu Jiu a incasat in cursul anului 2005 doar patru lei noi de la persoanele care au solicitat copii ale unor documente de interes public. Cheltuielile cu materialele consumabile (hârtie, toner, timbre) ale Centrului de Informare a Cetatenilor au fost de 19.900 RON.


Constantin Cretan, seful Centrului de Informare a Cetatenilor din cadrul Primariei Târgu Jiu, a spus ca obiectivul institutiei nu a fost acela de a obtine bani din aceasta activitate, ci de a oferi publicului informatiile solicitate.


Gorjean interesat de oile vecinului


Peste 15.000 de târgujieni au vizitat anul trecut punctul de informare-documentare din cadrul Primariei Târgu Jiu, ceea ce inseamna ca unul din sase locuitori ai municipiului a fost interesat sa obtina diverse informatii de la aceasta institutie. Cu toate acestea, doar 32 de cereri au fost depuse in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public. Opt dintre acesta au venit din partea unor persoane interesate de modul in care primaria a cheltuit banul public.


Constantin Cretan, seful Centrului de Informare a Cetatenilor din cadrul Primariei Târgu Jiu, a spus ca doar doua solicitari au facut referire la informatii care nu erau de interes public, motiv pentru care au fost respinse. „De exemplu, un cetatean din Târgu Jiu ne-a cerut sa spunem câte oi are vecinul lui. Avea un litigiu cu acel vecin, noi aveam datele in Registrul Agricol, numai ca astfel de informatii nu fac parte din categoria celor publice. A facut reclamatie administrativa, dar tot nu a obtinut nimic, pentru ca nu ar fi fost legal“, a spus Constantin Cretan. Acesta a precizat ca, in general, solicitarile de informatii in scris au fost rezolvate in doua, trei zile si ca nici un târgujian nu a fost nevoit sa ajunga in instanta de judecata pentru a afla ceea ce l-a interesat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS