8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMortii, chemati sa depuna marturie

Mortii, chemati sa depuna marturie

O femeie care a decedat in anul 2003 a fost citata de o instanta a Judecatoriei Târgu Carbunesti, intr-un proces de intrerupere a unei executari silite, judecatorii realizând foarte târziu de ce nu se prezinta la sedintele de judecata persoana respectiva.


Reprezentantii Judecatoriei din Târgu Carbunesti au reusit „performanta“ de a intra in contact cu lumea mortilor si au chemat in instanta o persoana care a trecut de ceva vreme de partea celor drepti. Cu toate ca a murit de acum doi ani si jumatate, Elisaveta Patrut a fost anuntata la domiciliul fiului ei ca trebuie sa se prezinte in fata judecatorilor, sa depuna marturie in legatura cu suspendarea unei executari silite. Din 1994 si pâna in 2003, an in care a decedat, femeia a fost intr-adevar parte in mai multe procese civile, in care mai multi mostenitori isi disputau in instanta o suprafata de teren. Cursul dosarelor civile a fost sinuos si a inclus zeci de drumuri pe la judecatorii, tribunale, Curti de Apel din tara si chiar la Curtea Suprema de Justitie. Cele doua familii care nu s-au inteles asupra impartirii terenului amintit sunt Raducanu si Patrut. Judecatorii le-au dat pe rând dreptate, insa, in cele din urma, Elisaveta Patrut a reusit sa isi câstige bucata de pamânt care ii revenea. Pâna la urma nu a avut parte de teren, insa de judecatori tot nu a scapat, intrucât a fost chemata sa stea de vorba cu acestia.


„Le-am spus sa nu mai judece mortii“


Când s-a trezit ca postasul a venit la usa cu citatia, Dumitru Patrut, de 52 de ani, fiul Elisavetei, a ramas câteva zeci de secunde fara grai si a crezut ca vrea cineva sa ii faca o farsa. Când a mers insa la Judecatoria din Târgu Carbunesti si si-a vazut mama afisata la avizierul cu procesele civile, si-a dat seama ca nu este deloc o gluma. „La un moment dat, terenul respectiv a fost câstigat de familia Raducanu, iar in final noi am reusit sa il recuperam si i-am actionat in instanta sa ne plateasca uzufructul. Era o suma de aproximativ 9.000.000 de lei vechi. A fost instituita o poprire pe salariul fiului Tatianei Patrut, parte in proces, si am primit ceva din bani. La un moment dat insa, ei nu au mai vrut sa plateasca si au deschis o actiune in instanta. Procesul a fost deschis pe numele mamei mele, care a murit. Nu imi dau seama cum de nu au verificat cei de la judecatorie ca aceasta femeie nu mai exista. De altfel, de cele mai multe ori, eu am reprezentat-o când traia, in celelalte procese, printr-o procura. Am fost la câteva termene si am stat in sala sa vad si eu ce se intâmpla. A judecat vicepresedintele Judecatoriei Carbunesti, judecatorul Constantin Dascalu. Stateam si ma uitam si nu imi venea sa cred ce se intâmpla. La ultimul termen, care a fost in decembrie anul trecut, m-am ridicat si le-am spus sa nu mai judece mortii, ca nu vor reusi sa ii aduca in fata instantei“, a spus Dumitru Patrut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS