16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalChirurgia s-a dotat cu saloane de lux

Chirurgia s-a dotat cu saloane de lux

Usi si ferestre din PVC cu geam termopan, aer conditionat, televizoare si frigidere, debara pentru haine cu usa culisanta din PVC, jaluzele verticale la ferestre in aceeasi nuanta vernil cu aplica si gresia si paturi nou-noute, toate acestea pot fi intâlnite nu intr-o camera de hotel, ci in doua saloane de la Clinica de Chirurgie a Spitalului de Urgenta Craiova.


La inceputul acestui an, Clinica de Chirurgie a Spitalului de Urgenta Craiova a inaugurat doua saloane, carora li s-ar putea spune, pe buna dreptate, saloane de lux. Cel care s-a ocupat indeaproape de aceste transformari radicale este chiar seful clinicii, prof. dr. Ion Georgescu. Medicul craiovean a reusit cu ajutorul unor oameni de bine sa adune 250 de milioane de lei, bani cu care s-a dat un nou aspect unor saloane. „Banii pentru amenajari au venit din sponsorizari. Eu consider ca o clinica este ca o casa. Cel care se ocupa de coordonarea acesteia trebuie sa-si dea silinta sa creeze conditii bune bolnavilor. Din discutiile cu ei si din reactiile lor am inteles ca sunt multumiti, placut impresionati, dar si surprinsi. Am avut pacienti care m-au intrebat de ce au fost adusi in aceste saloane, pentru ca ei credeau ca aici este cabinetul unde fac eu consultatii. Unii chiar au refuzat sa stea in aceste saloane. Important este ca bolnavii sa se simta bine si sa mai uite de suferinta“, a afirmat prof. dr. Ion Georgescu.


La concurenta cu clinicile particulare


Amenajarea moderna si dotarile dau unicitate saloanelor, ele concurând cu cele din cadrul unor spitale bucurestene si chiar particulare din tara. Schimbarile se vad inca de la intrare, vechile usi din lemn au fost inlocuite cu cele din PVC. Pe jos, in loc de mozaic, asa cum au toate saloanele spitalului, a fost pusa gresie. In locul ferestrelor metalice, prin care sufla vântul iarna, pentru ca nu se inchid bine, au aparut cele de termopan cu jaluzele verticale. Saloanele sunt dotate cu aer conditionat pentru zilele toride de vara. In fiecare salon au fost asezate un frigider si un televizor. „Televizoarele le-am luat chiar eu. Am renuntat la banii cu care sa fac chef de ziua mea si am achizitionat cele doua televizoare“, a afirmat prof. dr. Ion Georgescu.


„Mai ridica moralul bolnavilor“


Bolnavii care au trecut prin cele doua saloane, de când acestea au fost date in folosinta, s-au declarat multumiti de conditiile de aici. „Am fost placut impresionat când am intrat aici. Nu am mai intâlnit conditii bune ca aici la alte clinici sau spitale. Nu ma asteptam, dar tot ce este aici mai ridica moralul bolnavilor“, este de parere Sorin Antonescu, din Calafat, unul dintre pacientii care au beneficiat de „cazare“ temporara intr-unul dintre saloane. Bolnavii care stau in saloanele de lux nu sunt obligati sa scoata bani din buzunar, asa cum s-a vehiculat ca pentru fiecare zi de spitalizare s-ar plati câte 2.000.000 de lei. „Eu am mai fost internat, dar ca aici n-am mai intâlnit. Foarte elegant, curat si asistenta este buna. Toate imbunatatirile astea ne fac viata mai usoara, cât suntem pe patul de suferinta “, a spus Marin Târziu, alt bolnav din salonul de lux.


Exclusiv pentru „VIP-uri“


In saloanele modernizate, 521 si 522, de la Clinica de Chirurgie au fost internati pâna acum Vasile Dimon, magistrat, Iulian Ocroteala, fost director la Regia Autonoma de Transport, Marin Târziu, tatal unui director din cadrul Ministerului Agriculturii si socrul sefului IJP Gorj. Urmatorul pe lista va fi staretul de la Mânastirea Calui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS