22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBreasta, sub teroare

Breasta, sub teroare

Mai multi sateni din localitatea doljeana Breasta sunt batuti si injurati zilnic de o familie de romi care, spun oamenii, face legea in sat.


Locuitorii comunei Breasta traiesc cu frica in sân din cauza unor romi care bat si injura pe cine le iese in cale. Un batrân a ajuns ieri in spital cu mandibula rupta dupa ce a fost „altoit“ de un tânar. Totul a inceput duminica, dupa ce politistii din comuna, impreuna cu padurarul, i-au prins pe Laurentiu T., de 17 ani, Alin C., de 16 ani, Florica Turcan, de 32 de ani, si Cristina Fugaru, de 18 ani, toti din localitate, cu câteva lemne taiate din padurea Ocolului Silvic.


„Au intrat peste noi in curte“


Oamenii legii i-au surprins pe cei patru duminica, in jurul orei 12.30, in timp ce duceau acasa lemne furate din padure, chiar in fata portii lui Ilie Nicolae. „Agentii l-au rugat pe tata sa lase lemnele la noi in curte pâna vine padurarul sa le ia. Tata, om batrân, a acceptat. Politistii au facut un proces-verbal de custodie, au bagat lemnele in curte si au plecat. Peste nici 15 minute ne-am trezit peste noi cu Paul Turcan, care avea un topor pe umar, Sultanica Constantin, Alin C. si Laurentiu T. Eu eram la poarta când au inceput sa ma injure. Paul m-a impins si m-a lovit cu capul de poarta, dupa care au intrat peste noi in curte, injurând si amenintând, dupa care au luat lemnele“, a povestit Costica Nicolae. Ieri a venit rândul tatalui lui Costica sa fie batut. „Azi dimineata (ieri – n.r.) am plecat la Craiova si am scos certificat medical. M-a sunat sotia sa ma duc acasa ca l-au batut pe tata. Când am ajuns, tata era plin de sânge si am aflat ca fusese batut de Alin. Am trecut pe la post si am depus plângere, dupa care l-am dus imediat la spital, la Craiova, si au zis ca are ruptura de mandibula, cu deplasare“, a adaugat Costica Nicolae.


„S-au luat si de nevasta-mea“


Familia Turcan nu este la primul scandal provocat. Mai multi sateni au simtit pe pielea lor furia romilor. Doar câteva plângeri au ajuns la postul de politie, pentru ca satenilor le este frica de razbunarea familiei Turcan. „Marian Veleanu, fiul meu, a sarit pentru o fata de care se luasera pe aici, prin sat. Era impreuna cu varul lui si amândoi au fost batuti de aia, ca erau multi. Paul Turcan, tatal lor, s-a dus primul la politie, inainte sa ajungem noi si a spus ca baiatul meu ii tâlharise. De atunci ma judec cu ei. De nu stiu câte ori a trecut pe la nevasta-mea, pe la magazin, si au batjocorit-o si agresat-o sexual, dar lumea nu spune nimic ca nu are curaj“, a declarat Traian Veleanu. Paul Turcan a mai comis-o si anul trecut, când a lovit o femeie cu parul in cap. „A venit Paul cu baiatu’ lui ca intrasera caprele la vecinul meu. Nu stiu ce a avut cu mine, da’ a intrat in curte si mi-a dat cu parul in cap. Am depus plângere la politie, dar mi-au zis ca nu am probe, chiar daca aveam certificat medical cu 12 zile de ingrijiri“, a sustinut Maria Speriatu. „De câte ori trec pe la poarta, ma injura si imi zic ca ma muta ei pe mine de aici. Chiar au intrat in curte peste mine cu injuraturi si amenintari“, a povestit Neli Caramizaru, alta victima a familiei Turcan.


Dosare penale


Din primele cercetari, politistii au stabilit ca Laurentiu T., Alin C., Florica Turcan si Cristina Fugaru au intrat pe proprietatea lui Nicolae si au luat lemnele cu pricina. Cei patru sunt cercetati in stare de libertate pentru violare de domiciliu in forma agravata si pentru sustragere de sub sechestru. De asemenea, lui Alin C. i-a fost intocmit dosar penal pentru vatamare corporala grava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII