10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBoala l-a scapat de puscarie

Boala l-a scapat de puscarie

Mihail-Cristian Carasel, autorul unui accident de circulatie mortal petrecut in urma cu trei ani si jumatate, nu a fost sanctionat in nici un fel.


Singurul caz din judetul Gorj in care s-a dispus suspendarea urmaririi penale cu privire la o persoana cercetata intr-un dosar este cel al lui Mihail-Cristian Carasel, cu domiciliul in Bucuresti. Acesta este autorul unui accident de circulatie deosebit de grav, petrecut in toamna anului 2002 si soldat cu ranirea sa grava si cu decesul unei persoane. Accidentul s-a petrecut pe un drum judetean din localitatea Turceni. Potrivit politiei, evenimentul rutier a avut loc ca urmare a neadaptarii vitezei la conditiile de drum, conducatorul auto pierzând controlul masinii si izbindu-se de un copac din afara partii carosabile. In urma impactului a rezultat moartea lui Gabriel-Mircea Carasel, verisorul lui Mihail-Cristian, aflat pe scaunul din dreapta al autoturismului.


Ancheta impotriva lui Carasel nu a putut fi finalizata


Procurorii si politistii gorjeni au inceput o ancheta penala impotriva lui Mihail-Cristian Carasel pentru omor din culpa, insa aceasta nu a putut fi terminata nici pâna in prezent din cauza starii precare de sanatate a acestuia. In toamna anului 2003, Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj a emis o ordonanta de suspendare a urmaririi penale. „Cercetarile au fost efectuate fara a fi posibil ca invinuitul sa fie audiat, intrucât starea sanatatii acestuia nu a permis deplasarea si nici comunicarea cu el. Din concluziile raportului de constatare medico-legala, intocmit de Serviciul de Medicina Legala Gorj, rezulta ca invinuitul Mihail-Cristian Carasel a suferit un traumatism grav, care a necesitat internarea pe o perioada de aproximativ noua luni, fiind si in prezent dependent de ingrijirea altei persoane. Starea sanatatii nu permite nici in prezent deplasarea si comunicarea cu invinuitul“, se precizeaza in ordonanta emisa de Parchetul Tribunalului Gorj.


Mischie a cerut si el suspendarea urmaririi penale impotriva sa


Fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, cercetat in doua dosare penale de Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj, a cerut si el suspendarea urmaririi penale impotriva sa, la fel ca si in cazul lui Mihail-Cristian Carasel. Mischie invoca faptul ca ancheta nu poate continua, pe motive de sanatate. Acesta si-a fracturat piciorul si a fost chiar internat la un spital din Bucuresti.


Fostul presedinte al PSD Gorj si al consiliului judetean nu a dat curs citatiilor lansate de politisti pentru a fi audiat, motivând ca starea de sanatate nu ii permite acest lucru.


Singurul caz inregistrat pâna acum in Gorj


Prim-procurorul Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, Gheorghe Emil Mota, a spus ca este singura masura de acest fel luata in judetul Gorj: „Din câte cunosc eu, acesta este singurul caz in care s-a dispus luarea masurii de suspendare a urmaririi penale. De când lucrez in magistratura, nu imi amintesc sa mai fi fost vreun caz. Politistii efectueaza verificari periodice pentru a constata daca s-a imbunatatit starea de sanatate a acestuia“.


Potrivit politiei, starea de sanatate a lui Mihail-Cristian nu s-a ameliorat, acesta depinzând in continuare de aparate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS