8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUltimele zile de vacanta la munte

Ultimele zile de vacanta la munte

Statiunea turistica Straja s-a dovedit neincapatoare in acest week-end pentru miile de turisti care au venit sa se bucura de zapada, de pârtiile de schi si de ultimele zile de vacanta. Toate cele cinci pârtii de schi au fost arhipline, iar la instalatiile de teleschi se formasera cozi de zeci de metri. „Este frumos aici, pârtiile sunt foarte bune. Joi au fost mai rele, dar a nins si totul a fost minunat. Suntem aici de luni si plecam duminica pentru ca se termina vacanta“, a spus un tânar din Timisoara. „In cursul saptamânii a fost mai bine, pentru ca era mai putina lume. Acum stai la teleschi minute bune sa prinzi un loc sa urci, daca vrei sa faci cât mai multe ture“, a afirmat o turista din Caras Severin. „De zece ani vin aici cu grupul de copii care invata sa schieze. Este minunat, pârtia e numai buna si, in plus, am avut parte si de slujbe la schitul din munte“, a spus coordonatorul unui grup de elevi.


Turistii veniti la munte in Straja au putut participa in fiecare duminica si sarbatoare la slujba de la schit, oficiata de parintele Daniel, dar cel mai emotionant moment a fost de Boboteaza, când biserica a devenit neincapatoare pentru sutele de turisti veniti sa asiste la slujba de sfintire a apei.


In masivul Straja, zapada depaseste 30 de centimetri si toate pârtiile sunt amenajate. Instalatia de teleschi masoara 2,5 kilometri, intre cota 1.732 metri, din vârful Mutu, si cota 1.712 metri, in dreptul cabanei Montana.


Salvamontistii, in alerta


Cei 18 salvamontisti care intervin in Straja sunt in alerta maxima, din cauza numarului mare de turisti. George Resiga, seful Salvamont, spune ca de când a inceput sezonul au avut 76 de interventii, ceea ce reprezinta un record pentru aceasta zona. „Multi sunt neatenti si uita ca pot foarte usor sa se accidenteze pe pârtie. In decurs de o luna si jumatate, aproape in fiecare zi am fost nevoiti sa intervenim“, a spus Resiga. La sfârsitul saptamânii trecute, salvamontistii au transportat un accidentat care si-a fracturat coloana vertebrala, dar au intervenit si in situatii in care turistii si-au fracturat picioarele sau au suferit entorse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS