Acasă Local Gorj Scurte stiri

Scurte stiri

Gica Petrescu, „vizitat“ de pompieri


Nonagenarul Gica Petrescu, cunoscutul interpret de romante, s-a trezit sâmbata noapte, in locuinta sa, cu pompierii militari, care fusesera chemati de vecini, alertati de faptul ca batrânul nu raspundea la telefon. Pompierii au fost sunati in jurul orei 1.00 pentru a interveni la apartamentul cântaretului, situat in bulevardul Regina Elisabeta din centrul Bucurestiului. Când au intrat pompierii militari in locuinta, Gica Petrescu statea intr-un fotoliu si asculta muzica.


Este a doua oara când pompierii sunt alertati pentru Gica Petrescu. In urma cu trei saptamâni, acestia au intervenit dupa ce angajatii unui local din apropierea locuintei interpretului au reclamat disparitia de câteva zile a acestuia, el obisnuind sa vina zilnic la acel restaurant pentru a lua masa. (A.D.)


Sotia lui Vasile Seicaru a murit asfixiata


Sotia interpretului de muzica folk Vasile Seicaru a murit sâmbata, dupa ce televizorul din camera in care statea a luat foc, din cauza unui scurtcircuit. Sâmbata, in jurul orei 15.30, Dispeceratul Politiei Capitalei a fost sesizat cu privire la faptul ca intr-un imobil din Sectorul 2 se afla decedata o femeie de 49 ani. La fata locului, criminalistii si medicul legist au constatat ca in camera unde a fost gasit cadavrul, televizorul luase foc din cauza unui scurtcircuit, emanând gaze si fum dens. S-a gasit funingine depusa pe suprafetele expuse ale podelei, pe cadavru, in zonele descoperite, si pe haine. In urma examinarii, nu au fost constatate leziuni traumatice externe. Criminalistii au stabilit ca victima este sotia lui Vasile Seicaru, Gabriela, aceasta murind asfixiata de fumul dens emanat de televizorul care a luat foc.  (A.D.)


Judecatorii se intorc la munca


Judecatorii din intreaga tara isi reiau de azi activitatea. Dupa vacanta de iarna, instantele vor relua sedintele de judecata, indiferent de natura acestora. Totusi, magistratii au avut grija ca in prima saptamâna munca sa le fie mai lejera si au dat termene, pentru aceasta perioada, in mai putine dosare. Este bine de stiut ca justitiabilii pot sa depuna, incepând de azi, acte de sesizare a instantei, sa mearga in audienta, sa studieze dosare din arhiva. Nu se vor tine procese penale cu inculpati aflati in stare de arest, cu exceptia celor care necesita luarea in discutie a mentinerii mandatului de arestare preventiva. (M.C.)


Un politist a refuzat o spaga de 100 de milioane de lei


Un politist din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Gorj a refuzat o spaga in valoare de 100.000.000 de lei vechi si l-a denuntat pe cel care a incercat sa-l mituiasca. Agentul principal de politie Marius Staiculescu, ajutor de sef de post in cadrul Politiei din Farcasesti, a raportat duminica superiorilor sai ca urmeaza sa ii fie oferita o suma de bani, pentru a nu-si indeplini atributiile de serviciu. Banii au fost promisi de Nicolae Bârhoata, de 46 de ani, din Farcasesti. Sâmbata seara, sateanul, care este angajat la o societate de pe raza comunei, fusese prins baut in timpul serviciului. Agentul principal Staiculescu i-a si intocmit lui Nicolae Bârhoata un dosar penal. Pentru a scapa de ancheta, acesta i-a promis politistului 100.000.000 de lei vechi. In urma organizarii unui flagrant, mituitorul a fost prins in timp ce ii dadea ajutorului de sef de post suma de 100 de milioane de lei vechi. Nicolae Bârhoata este cercetat in stare de libertate pentru dare de mita, invinuitul având interdictia de a parasi localitatea pe o perioada de 30 de zile.  (E.M.) 

Exit mobile version