27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalReprezentantii asociatiei, contestati

Reprezentantii asociatiei, contestati

Locuitorii de pe Aleea Constantin Brâncusi, situata intr-una dintre cele mai selecte zone ale municipiului, se confrunta cu unele probleme. Multi dintre proprietarii apartamentelor din blocurile care apartin de Asociatia de proprietari nr. 1 „Constantin Brâncusi“ nu sunt de acord cu activitatea presedintelui si administratorului acesteia.


Ilie Birlogeanu, proprietar al unui apartament pe Aleea Constantin Brâncusi, sustine ca la calculul caldurii pe luna octombrie a anului 2003 au fost incasate in plus sume cu doua mii de lei mai mari pentru fiecare metru patrat de suprafata locuibila, insumând, la toata suprafata asociatiei, opt milioane si jumatate de lei. Totodata, in factura lunii martie a anului 2004 a fost introdusa anticipat in calcul si caldura pe luna aprilie. „In octombrie 2003 au spus ca factura este prea mica, dar ca vor avea grija sa scada banii in lunile care vor urma, insa nu a fost asa. Ion Pana, administratorul, nu face calculul la facturi asa cum ar trebui. Le face la potriveala“, a afirmat Birlogeanu. De asemenea, barbatul mai spune ca Ion Pana, administratorul asociatiei, a depus la banca, pe numele sau, banii adunati pentru efectuarea de reparatii si ca dobânda de opt milioane de lei ar fi fost folosita in interes personal. „La panou este afisat un calcul potrivit caruia asociatia a cheltuit cu reparatiile 102 si nu 108 milioane de lei, cum ar fi trebuit. Cele sase milioane de lei, dobânda de la banca, cred ca si le-au insusit“, a mai spus Birlogeanu. Totodata, el a precizat ca, dupa terminarea lucrarilor de reparatie a blocului, costul acestora a fost impartit la cele 40 de apartamente. „Acest lucru nu este corect. Costurile nu trebuia impartite la numarul de apartamente, ci trebuia calculata cota parte care ii revine fiecarui apartament in functie de numarul de camere. Era normal asa, pentru ca s-ar fi tinut cont de suprafata si nu am fi platit cu totii la fel“, a mentionat Birlogeanu.


„Facturile sunt facute la potriveala“


Ilie Birlogeanu sustine ca a cerut de mai multe ori primariei, respectiv Serviciului Coordonare Asociatii de Proprietari, sa controleze modul in care lucreaza cei de la asociatie. „Am fost de patru ori la Giubelan, care mi-a raspuns ca depozitul lui Pana de la banca nu este facut in interes personal, iar in procesele-verbale se arata ca s-a raspuns cererilor mele, dar nu mi s-a spus de ce facturile sunt calculate la potriveala. Nu mi se raspunde de ce s-a incasat cu doua mii in plus, nici de ce in calculul pentru martie a fost introdusa si caldura lui aprilie“, a afirmat Birlogeanu. Pensionarul mai spune ca in luna martie 2004 au fost incasate sume cu sase milioane opt sute de mii mai mult, dar ca aceasta situatie a fost rezolvata. Nerezolvata a ramas situatia lunii octombrie 2003. „Daca in luna octombrie 2003 caldura a costat 12.000 pe metrul patrat, ar fi trebuit ca in noiembrie sa incaseze doar 10.000 pentru fiecare metru patrat, cu doua mii mai putin. Ei recunosc ca in octombrie au pus doua mii, dar nu i-au mai scazut“, a povestit Birlogeanu.


Ce spun reprezentantii asociatiei


De cealalta parte, reprezentantii asociatiei de proprietari, administratorul Ion Pana si presedintele Ion Dicu, il contrazic pe Ilie Birlogeanu. „Facturile sunt calculate la potriveala, dar se regleaza in luna care urmeaza. Facturile de la regii vin târziu, iar eu trebuie sa am grija sa am calculele gata atunci când se iau pensiile, pentru ca acest cartier are foarte multi pensionari. Daca nu le iau banii atunci când ii au, se poate intâmpla ca mai târziu sa nu mai aiba cu ce sa plateasca. In ceea ce priveste impartirea costurilor reparatiilor la cota parte pentru fiecare apartament si nu la numarul acestora, trebuie sa recunosc faptul ca, dupa controalele primariei, calculele au fost refacute in functie de suprafata apartamentului pentru a nu mai exista nemultumiri“, a precizat administratorul Ion Pana. Mai mult, Pana si Dicu sustin ca Ilie Birlogeanu refuza sa plateasca fondul de rulment si cel de reparatii.


Inspectorii nu au gasit nereguli


Administratorul mai spune ca au avut controale de la primarie, ca au fost facute note de constatare si ca nu au fost descoperite nereguli. „Problemele noastre cu Ilie Birlogeanu sunt mai vechi. Am facut, spre exemplu, lucrare de reparare a blocului in care locuieste si el, pentru ca fusese afectat de cutremurele din ultimii ani si trebuia facut ceva. Risca sa cada. Reparatia a fost facuta, dar Birlogeanu nu vrea sa plateasca“, a spus presedintele Ion Dicu.Totodata, cei doi sustin ca au ales sa depuna banii la o banca si nu la CEC, pentru ca asa au dispus de o dobânda mai mare care a fost cheltuita pentru reparatiile efectuate. „Am pus banii intr-un depozit deschis pe numele meu si al lui Dumitru Elisei, membru in comitetul asociatiei. Daca i-am fi depus la CEC, nu ne-am fi ales cu nimc. Asa, dobânda obtinuta a fost cheltuita cu reparatiile“, a precizat administratorul Pana.


Ce spune primaria


Reprezentantii primariei spun ca, la cererea lui Ilie Birlogeanu, au fost efectuate mai multe controale la Asociatia de proprietari nr. 1 „Constantin Brâncusi“. „Domnul Ilie Birlogeanu a facut mai multe petitii in care contesta activitatea administratorului si a presedintelui asociatiei de proprietari de care apartine. E dreptul fiecaruia sa conteste lista de plata si sa solicite informatii in scris despre nelamurirea avuta. La Asociatia de proprietari nr. 1 «Constantin Brâncusi» au fost facute mai multe controale, de fond si punctuale, si i s-a raspuns domnului Birlogeanu. In urma controalelor efectuate de inspectorii din cadrul serviciului nostru la asociatia cu pricina nu au fost descoperite nereguli“, a afirmat Marian Giubelan, seful Serviciului Coordonare Asociatii de Proprietari din cadrul Primariei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS