8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Reactii on-line

Ideea primarului Antonie Solomon de a ridica in Craiova o fântâna arteziana… muzicala, cum a vazut el la Praga, pentru a-i atrage pe turistii straini, a stârnit vii comentarii pe site-ul Gazetei de Sud


Aurel Cernea:


Uneori stau si ma intreb cu ce au gresit oltenii in fata lui Dumnezeu de le-a luat mintile in materie de politica. Din ’90 si pâna acum nu am facut altceva decât sa promovam pe scena politica locala si nationala doar specimene de genul Bulucea, Solomon etc. (a se citi senatori si deputati peremisti si pesedisti, presedinti socialisti). Nu imi vine sa cred când citesc ce aberatii a mai scos pe gura omul asta (ca primar nu ii pot spune) sau ce tâmpenii mai face din scaunul pe care il ocupa. Dupa parerea Domniei sale, o fântâna arteziana cu lumini si muzica este tichia de margaritar care ii lipseste chelului, adica Craiovei. Apropo, dom’ primar, ce fel de muzica o sa fie? Manele, nu-i asa? Ca la cultura promovata in România la ora actuala n-ar da bine la blazon sa cânte altfel de muzica. Si sa fie cât mai colorata si intr-un stil cât mai kitsch, daca se poate. Poate il contactati pe prietenul Dinel, sa va dea sfaturi referitor la forma, culoare. Ca tot e expert, dupa realizarea parcului de la Podari. Domnule primar, in loc sa investiti banii intr-o asemenea inutilitate, i-ati putea investi in refacerea infrastructurii, reasfaltând astfel cel putin jumatate din strazile si trotuarele in care isi rup planetarele sau picioarele zeci de cetateni zilnic. Sau i-ati putea investi intr-un campus universitar modern, care sa aduca studenti straini in Craiova. Si nu ma refer la studenti din tarile lumii a treia, ci la cei din vestul Europei, studenti care sa aduca cu ei si un pic din cultura occidentala care lipseste atât de mult balcanismului românesc. Sau i-ati putea investi in introducerea Muzeului de Arta in circuitul international, prin cumpararea unor exponate rare, care sa aduca turistii straini. Sunt lucruri care se pot face pentru atragerea investitorilor straini la Craiova, dar, daca vi le spun eu, atunci dumneavoastra pentru ce mai ocupati scaunul de primar?


Florin:


Gardul de la Sineasca face un an de când a cazut si se repara de mântuiala. S-au spoit toate aleile cu bitum, peste dale de marmura si imitatie ori mozaic, iar când ploua, toate strazile, aleile de printre blocuri sunt inundate, ca nu au panta de scurgere. Alta e grija lui Dobrescu, ca are Caiac un gard de sârma, dar pe Nedelescu nu-l vede ca are garaj. Sa ni se explice si noua cum unii pot, iar altii nu. Sunt de acord ca o avea aprobari in zona zero, iar altii, prin Valea Rosie, Sarari, Rovine, Craiovita si tot ce este pe Calea Bucuresti, incepând cu Nedelescu si terminând cu ultimul privatizat, au distrus spatiul verde pentru alei si parcari. Apropo, domnule Nedelescu, nu uita ca ai fost in casa lui Mihai Pirvu inainte! Domnilor ziaristi, la acel chiosc, cândva, acum cinci, sase ani, se faceau gratare, dar este abandonat de mult, nu mai sta el sa manânce in spatele blocului când are atâtea restaurante. In acele blocuri stau numai pensionari CFR. Fiti cu ochii pe hotii din primarie, care iau masuri cu altii si ei isi fac palate pe banii orasului. Restul depinde de voi!


Adriana:


Bine, bine, dar cu calul ce-a avut? Ma refer la singura statuie de Doamne-ajuta din Banie. Nu le place ca sta cu fundul la prefectura? Dar ce sa faca voievodul? Sa stea cu fundul la oras? In loc sa o repare, o distruge! Devenise un punct de referinta pentru oras. Cu ce ti-a gresit voievodul, domnule Solomon?


Xfile:


Solomoane, poate vine Guta sa-i cânte la inaugurare: …Solomoane, Solomoane, da-le la saraci plocoane, da-le apa din fântâna, sa te unga cu smântâna!


Apropo de garajele de pe Calea Bucuresti, cele de la blocul lui Solomon, care ar fi construite ilegal! Pe sub acele garaje trec trei conducte, dintre care si cea de apa! Despre asta de ce nu scriu domnii ziaristi de la Gazeta de Sud? Pentru ca sunt construite cu implicatia lui Solomon? As avea placerea sa primesc un raspuns concret si la subiect de la domnii ziaristi pe tema asta…


N. Dumeritu:


Dupa „incurajarile“ primite din partea distinsilor cititori, eu va propun, domnule primar, alta locatie, si anume la Leamna, in curtea Domniei voastre, iar ca fond muzical… Ati ghicit, bineinteles, un taraf de lautari. Si daca tot sunteti nostalgic dupa Las Vegas, poate va vine ideea si cu ruleta. Imi este teama ca, intorcându-va din Emiratele Arabe Unite (posibil), dintr-un schimb edilitar de experienta, sa nu va vina alta idee nastrusnica pentru a face si noi la Craiova un hotel de sapte stele. In toate exista o limita, domnule primar. Ajunge!


Alexandru – Bucuresti:


Bine face neica Solomonezu! Ca de destept, e destept! Destept de pute pamântu’ sub el! Mai are sa va faca in Craiova comunista a voastra statuie cu Covei – viteazu’ cu un cutit de bucatarie in mâna si sa planteze praz in parcurile din Banie. Halal!!!


Arthur:


Fântâna, fântâna, dar ce culori o sa foloseasca? Sa stim si noi, ne place sau nu. Ce presiune o sa aiba jetul, ca la robinet? Ar fi nasol. A, apa o sa fie tot cu rugina si alte tâmpenii in ea? A observat cineva ca multe din statuile de pe Aleea Celebritatilor (care, apropo, arata ca un cimitir, cu un aer funerar de numai la Craiova se putea gasi) au ochii neterminati? Mai, Aurele, trimite pe cineva cu o dalta, ceva, o carioca, sa dreaga mântuiala din mândria de parc, ca promitem ca o sa iti facem si tie o statuie la Poiana Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII