5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAnticoruptia, la guvern

Anticoruptia, la guvern

Premierul Calin Popescu Tariceanu se intâlneste astazi, la Palatul Victoria, cu ministrii implicati in programele anticoruptie, dar si cu sefii Parchetului instantei supreme, Consiliului Superior al Magistraturii si SRI.


Seful guvernului a convocat o sedinta extraordinara a Consiliului pentru Coordonarea Implementarii Strategiei Nationale Anticoruptie, pentru a evalua modul de indeplinire a obiectivelor privind integrarea europeana a României si pentru a stabili viitoarele actiuni prioritare in domeniul combaterii coruptiei.


La sedinta au fost convocati ministrii justitiei, administratiei si internelor, finantelor, integrarii europene, educatiei, precum si ministrul delegat pentru acquis-ul comunitar.


La discutiile de la guvern vor mai participa presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, seful Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, procurorul-sef al DNA, presedintele Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, presedintele Curtii de Conturi, directorul Serviciului Român de Informatii, directorul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna a Ministerului Administratiei si Internelor, directorul Directiei Generale Anticoruptie a MAI, seful Inspectoratului General al Politiei Române, directorii generali ai Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci si ai Oficiului Român pentru Drepturi de Autor.


Vor fi evaluate masurile din Strategia Nationala Anticoruptie si actiunile prevazute pentru perioada urmatoare, inclusiv in domeniul proprietatii intelectuale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS