10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltenii, vaccinati impotriva gripei

Oltenii, vaccinati impotriva gripei

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) a solicitat Ministerului Sanatatii sa continue vaccinarea populatiei impotriva gripei umane in judetele unde au fost semnalate focare de gripa aviara si sa inceapa actiunea in alte 11 judete pentru a preveni raspândirea virusului. „Comandamentul Central Antiepizootic a solicitat Ministerului Sanatatii continuarea vaccinarii impotriva gripei umane in judetele unde s-a semnalat deja gripa aviara – Ialomita, Calarasi, Tulcea, Buzau si Braila“, se arata intr-un comunicat al MAPDR. De asemenea, comandamentul a cerut Ministerului Sanatatii sa inceapa vaccinarea in alte 11 judete – Constanta, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinti, Galati, Vaslui, Botosani si Iasi. „Am solicitat sa fie avute in vedere cu prioritate localitatile din preajma râurilor si lacurilor“, se precizeaza in comunicat.


In acelasi timp, comandamentul a cerut Ministerului Educatiei si Cercetarii ca elevii sa fie informati, o data cu reinceperea cursurilor, in ceea ce priveste masurile de protectie personala. Comandamentul a mai solicitat ca in scolile din judetele unde au existat cazuri de gripa aviara sa fie amplasate instalatii de dezinfectare si sa fie verificate conditiile igienico-sanitare.


Pâna in prezent, in România au fost semnalate 23 de focare de gripa aviara – in judetele Tulcea, Braila, Buzau, Calarasi si Ialomita – dintre care patru au fost deja inchise – Ceamurlia de Jos, Maliuc, Caraorman si Periprava, toate din judetul Tulcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS