22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFostul inspector guvernamental Busuioc, cercetat de politie

Fostul inspector guvernamental Busuioc, cercetat de politie

Fostul consilier guvernamental Alexandru Busuioc, din Craiova, si alt lucrator din cadrul Ministerului de Interne sunt anchetati de politistii gorjeni pentru modul in care au beneficiat de statutul de stramutat si s-au ales cu vile somptuoase in Banie.


Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, Gheorghe Emil Mota, in acest dosar sunt cercetate si alte persoane din cadrul exploatarilor miniere din judetul Gorj care au dat avizele necesare construirii a trei vile pentru asa-zisii stramutati in municipiul Târgu Jiu.


Alexandru Busuioc a fost consilier guvernamental si asa a prins gustul construirii de vile pe banii exploatarilor de carbune. Acesta a detinut o casa batrâneasca in zona carierei miniere Rosia si a cerut la CNLO, pe atunci, sa fie stramutat. Cererea lui a fost aprobata si astfel societatea de stat i-a construit lui Busuioc o vila in Craiova, pe un teren luat in folosinta de primarie. Casa acestuia are „doar“ 900 mp, suprafata locuibila.


Dosare penale cu stramutati de lux


Dosarele cu stramutatii de lux au tinut mult timp capul de afis al ziarelor. Astfel, actualul secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului, Ionel Mantog, liderul de sindicat, Marin Condescu, si presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, sunt cercetati de DNA Bucuresti pentru avantajele de care au beneficiat de pe urma statutului de stramutat. Acestia au avut informatii despre zonele care urmeaza sa fie stramutate si au cumparat acolo case darapanate. Astfel, Ion Calinoiu a achizitionat doua cocioabe cu 80 de milioane de lei si i s-a construit in schimb o vila de câteva miliarde. Dosarul se plimba de ani buni intre mai multe Parchete, fara a fi finalizat. Alt dosar cu stramutati a fost finalizat anul trecut de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj. Ion Dadalau si Petre Baleanu Ceusescu, care au facut parte din conducererea Exploatarii Miniere Jilt, au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu. Acestia si-au achitionat si ei case in zonele stramutate si, in locul lor, s-au ales cu vile cu suprafata construibila mult mai mare decât cea a vechilor locuinte, fara sa plateasca un leu in plus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU