14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoua miliarde pentru drumul Argetoaia - Secu

Doua miliarde pentru drumul Argetoaia – Secu

Dupa ce a inghitit, timp de mai multi ani, zeci de miliarde de la bugetul judetului, conducerea Consiliului Judetean (CJ) Dolj a hotarât sa refaca in intregime tronsonul din drumul Argetoaia-Secu „executat“ de firma General Comi. Investitia a fost inclusa de oficialii CJ pe lista prioritatilor bugetare de anul acesta, in conditiile in care contractul cu firma craioveana patronata de fostul consilier judetean Victor Bica a fost reziliat toamna trecuta din cauza nerespectarii parametrilor tehnici in executarea lucrarilor de asfaltare.


Cu toate ca nici in prezent nu se cunosc rezultatele raportului de expertiza efectuat de specialisti la portiunea de drum situata intre kilometrii 31 si 39, consilierii judeteni au alocat anul acesta, pentru demararea lucrarilor de refacere, doua miliarde de lei. Victor Odolbasa, vicepresedintele CJ Dolj, a declarat ca suma nu acopera decât o mica parte din costurile lucrarilor, restul banilor fiind alocati din fondul de rulment disponibil la sfârsitul anului. „Inca nu a venit raspunsul de la Inspectoratul de Stat in Constructii pentru a vedea care este situatia reala a drumului, insa este evident ca portiunea executata de General Comi va trebui refacuta in intregime. Pentru a include investitia in buget, am prevazut suma de doua miliarde, insa aceasta nu ajunge decât pentru a incepe lucrarile. Restul de bani necesari, aproximativ zece miliarde de lei, vor fi alocati din fondul de rulment al consiliului“, a afirmat Odolbasa. Altfel spus, alte câteva miliarde din bugetul Doljului vor fi folosite pentru repararea drumului deja finalizat, cel putin pe hârtie, de firma General Comi.


Concluziile raportului – pavaza impotriva proceselor


In timp ce autoritatile isi fac planuri pentru a folosi banii alocati de la buget, concluziile expertizei comandate de conducerea CJ Dolj pentru drumul Argetoaia-Secu ramân un mister la mai bine de o luna de la primirea raportului. Documentul care va descurca itele tehnice ale expertizei va apara consiliul judetean, in opinia lui Victor Odolbasa, de eventualele procese intentate de firma General Comi pentru a recupera pagubele provocate de rezilierea contractului. „Dupa ce vom intra in posesia rezultatelor raportului, firma nu va mai indrazni sa ceara despagubiri pentru reziliere, iar noi ne vom putea vedea linistiti de treaba. Oricum, nu e nici o graba, pentru ca de abia din martie ne vom putea apuca de drum, iar inainte va trebui organizata o licitatie pentru atribuirea lucrarilor“, a precizat vicele Odolbasa.


In conditiile in care concluziile raportului de expertiza vor releva faptul ca este necesara refacerea integrala a tronsonului din drumul Argetoaia-Secu la care a lucrat timp de noua ani General Comi, cine va actiona in judecata firma craioveana pentru recuperarea pagubelor?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS