16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAutoritatile doljene asteapta ninsorile

Autoritatile doljene asteapta ninsorile

Primii fulgi de zapada care s-au asternut de noaptea trecuta peste judet au scos autoritatile din amorteala Sarbatorilor de iarna. Acestea par sa fie, in sfârsit, pregatite pentru ninsori si nameti, dar deocamdata nu fac altceva decât sa le astepte. Fiecare institutie care trebuie sa participe la deszapezire si-a asigurat stocuri de nisip, sare si combustibil. De asemenea, inca din noiembrie, in cadrul acestor institutii s-au format servicii de permanenta.


Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu le-a cerut autoritatilor judetene sa intervina prompt in cazul unor ninsori abundente care pot bloca drumuri si izola unele localitati.


Tariceanu da indicatii, Giugea merge pe teren, iar zapada se topeste


Seful executivului a precizat ca, o data cu inceperea ninsorilor, comitetele judetene pentru situatii de urgenta trebuie sa fie in stare de alerta, iar oamenii care fac parte din acestea trebuie sa mearga pe teren, nu sa stea in birouri. „Trebuie sa intervenim din vreme si sa nu asteptam ca iarna sa vina peste noi si sa ne gaseasca nepregatiti. Societatile comerciale care se ocupa cu deszapezirea, subordonate consiliilor judetene, trebuie sa-si mobilizeze fortele ca pe drumurile judetene sa se circule in mod corespunzator. Autoritatile trebuie sa asigure functionarea normala a unitatilor de invatamânt si a spitalelor si trebuie sa se aprovizioneze cu hrana si apa pentru cazurile in care exista localitati izolate“, a spus Tariceanu.


Prefectul Nicolae Giugea, care a plecat pe teren sa verifice daca judetul a fost deszapezit, a declarat ca nu exista drumuri restrictionate sau blocate. „S-a intervenit inca din timpul noptii cu material antiderapant si cu utilaje, acolo unde a fost cazul. Drumurile sunt practicabile, zapada este din ce in ce mai putina, iar nivelul Jiului la Podari si Racari a scazut. Ramânem inca in stare de alerta, pentru ca e mai bine sa previi efectele zapezii decât sa fii luat prin surprindere“, a spus Giugea. Prognozele meteo nu anunta in zilele urmatoare zapada, asa ca fulgii din noaptea trecuta si agitatia de peste zi a autoritatilor nu au fost decit un simplu antrenament pentru ca, asa cum spune românul, paza buna trece primejdia rea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS