5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSubprefectii Groza si Ciobotea au depus juramântul

Subprefectii Groza si Ciobotea au depus juramântul

Agitatie mare ieri la sediul Prefecturii Dolj. Subprefectul Ion Groza si Ionel Ciobotea, fostul secretar general al prefecturii, care a devenit de la 1 ianuarie subprefect, se pregateau sa depuna juramântul de inalti functionari publici. Emotionati, cu mâna pe Biblie si pe Constitutia României, cei doi subprefecti au jurat in fata prefectului Giugea sa respecte drepturile si libertatile fundamentale ale omului si sa aplice in mod corect legile tarii. Cu toate ca abia s-a intors din vacanta, Groza si-a facut deja planul de bataie pentru 2006, an in care va fi din nou la conducerea judetului. „Trebuie sa aplicam programele guvernamentale care se deruleaza si se vor derula in Dolj, trebuie sa finalizam retrocedarile pe Legea nr. 247 si sa avem grija ca Programul «Fermierul», unde sunt puse la bataie 15.000 de miliarde de lei, sa se desfasoare cum trebuie“, a precizat Groza. Acesta a tinut sa mentioneze ca, asa cum prevede si legea, jocurile si interesele politice nu au ce cauta in prefectura. Noului sau coleg Groza i-a spus ca viata de subprefect e grea, plina de neprevazut, facând aluzie la experienta pe care a avut-o in timpul inundatiilor din acest an, când TAB-ul pe care se afla s-a rasturnat, iar el era sa se inece.


Doljul – mai dinamic in 2006


Mult mai emotionat decât Groza, Ionel Ciobotea, proaspatul subprefect al Doljului, nu prea stia exact ce atributii o sa aiba.


„Sarcinile, conform legii, trebuie sa fie impartite printr-un ordin al prefectului intre cei doi subprefecti. Trebuie sa militam pentru respectarea legilor, sa facem echipa buna in administratie, ca si pâna acum, si sa inlaturam problemele si interesele personale“, a spus Ciobotea.


Prefectul Giugea, dupa juramântul de ieri de la Bucuresti, acum inalt functionar public, a declarat ca Doljul va deveni mai dinamic in 2006.


„Judetul a mai câstigat un subprefect. Prefectura s-a depolitizat, Institutia Prefectului este una normala, apolitica si vom putea construi un echilibru intre administratia locala si centrala, intre institutii si partide politice. Prefectura este o institutie a fiecarui cetatean, iar noi suntem echipa judetului Dolj“, a precizat Giugea. Alaturi de cei doi subprefecti, ieri au mai depus juramântul ca functionari publici si doi noi salariati ai prefecturii, Anca Vargatu, consilier juridic, si Daniela Lupu, expert in resurse umane.


Prima femeie subprefect din Gorj


Lelioara Deaconu a fost instalata oficial ieri in functia de subprefect. Este pentru prima data in ultimii 16 ani când o femeie ocupa o astfel de functie in Gorj, toti prefectii si subprefectii de pâna acum fiind barbati. Si la Vâlcea cei doi subrefecti, Radu Renga si Mircea Nadolu, au depus juramântul in prezenta Anutei Handolescu, prefectul judetului. Aceasta a precizat ca, o data cu depolitizarea institutiei prefectului si a functionarilor din cadrul acesteia, va incerca sa pastreze o relatie echidistanta fata de clasa politica. (O.F., R.S.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS