Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Bataie pentru… aer


Un craiovean a ajuns miercuri la Clinica de Chirurgie Toracica a Spitalului de Urgenta Craiova cu mai multe traumatisme, dupa ce a fost batut de trei barbati din Slatina. Stelian Susu, de 41 de ani, spune ca, in urma cu câteva zile, prietenul sau, Paul Gheorghe, l-a rugat sa mearga la Slatina sa verifice aparatul de aer conditionat al finului sau. „Prietenul meu m-a dus cu masina pâna la finul lui. Dupa ce am reparat aparatul, acesta mi-a zis sa ma uit si la al vecinului. Ne-am dus la el, dar nu era acasa. Asa ca am mers la un bar si am stat acolo sa-l asteptam. La plecare, m-au dus in spatele barului, m-au bagat intr-o masina si m-au luat la bataie. Au dat cu pumnii si cu picioarele in mine, pâna m-au lasat lat jos. A tipat lumea si au venit politia si salvarea“, a povestit Susu. Barbatul nu stie din ce cauza l-au batut cei trei slatineni, pentru ca nu s-au atins de banii pe care ii primise drept plata pentru repararea aparatului de aer conditionat. (M.C.)


Panouri pentru speriat soferii neatenti


Numarul persoanelor decedate in Gorj ca urmare a unor accidente rutiere a crescut in 2005 fata de 2004 cu 14, fapt ce a determinat Politia Rutiera sa ia unele masuri cu caracter preventiv. Una dintre aceste masuri consta in montarea pe marginea drumurilor a unor panouri reflectorizante, pe care va fi afisat numarul persoanelor care au murit in accidente rutiere.


Comisarul Ion Picu, seful Politiei Rutiere Gorj, spune ca au fost comandate opt astfel de panouri, care vor fi montate in zonele cu probleme. „Sper ca soferii vor fi mai tematori si vor calca mai putin pe pedala de acceleratie“, a spus Picu.(R.S.)


Hot de cai, prins


Un doljean care era urmarit local pentru comiterea mai multor furturi de cai a cazut miercuri in mâna politistilor din comuna Piscu Vechi. Sorin Dudea, de 28 de ani, din localitatea doljeana Rast, era cautat de oamenii legii pentru cercetarea mai multor cazuri de furturi ramase in evidenta cu autor necunoscut. Urmaritul a fost prins miercuri, pe raza comunei Piscu Vechi, de politistii din comuna, in colaborare cu cei din Calafat. S-a stabilit ca Dudea este autorul furtului a patru cai, trei carute si doua hamuri, din localitatile Ghidici, Piscu Vechi, Desa si Maglavit, comise in luna noiembrie a anului trecut. (A.M.)


Accident din neatentie


Un sofer a vazut moartea cu ochii, iar mama acestuia a fost ranita usor, dupa ce, miercuri, un Oltcit a intrat in Dacia lor, care era oprita pe marginea drumului pentru reparatii. Marius Firu, de 20 de ani, din Bârca, a oprit masina pe raza comunei Cerat pentru a face o pana. In timp ce Marius mesterea la masina, Dacia sa a fost lovita din spate de un Oltcit, condus de Gheorghe Ioncea, de 69 de ani, din Urzicuta. In urma impactului, Dacia a fost proiectata in fata aproape 15 metri, iar Iulia Firu, de 45 de ani, mama lui Marius, care ramasese in masina, a fost ranita la cap. Din fericire, tânarul sofer a scapat doar cu o sperietura zdravana, pentru ca a vazut la timp Oltcitul care se apropia cu viteza si a apucat sa sara in sant. Politistii au stabilit ca Ioncea a dat dovada de neatentie in conducere, pentru ca nu a vazut la timp masina lui Firu, care era oprita regulamentar pe dreapta. (A.M.)


Curtea de Apel Craiova – fara presedinte


Curtea de Apel Craiova a ramas fara conducator de la inceputul acestui an. Dupa plecarea lui Stefan Ciontu la Inalta Curte de Casatie si Justitie Bucuresti, functia de presedinte este vacanta. La inceputul acestui an, Ciontu a fost numit de Consiliul Superior al Magistraturii judecator la instanta suprema. Pâna la ocuparea locului vacant, conducerea instantei va fi asigurata de cei doi vicepresedinti, Mariana Cârstocea si Costel Dragut. In scurt timp, postul urmeaza sa fie scos la concurs. (M.C.)


 

Exit mobile version