17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria Craiova va avea un arhitect-sef de specialitate

Primaria Craiova va avea un arhitect-sef de specialitate

Primaria Craiova a reusit sa gaseasca, in sfârsit, o persoana de specialitate interesata sa devina arhitect-sef.


Primaria Craiova va avea din luna februarie un arhitect-sef competent, care sa se ocupe de problemele urbanistice ale orasului. In prima etapa, Mihaela Al Bashtawi, care in prezent lucreaza in cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, va lua in primire postul de inspector principal, in cadrul Directiei de Urbanism, incepând cu 10 ianuarie.


„Are aceeasi functie si la minister si vine la noi prin transfer. Daca se va descurca bine, va candida la postul de arhitect-sef, cel mai probabil in luna februarie“, a declarat Ion Acrivopol, seful Serviciului Resurse Umane din cadrul primariei. Mihaela Al Bashtawi s-a nascut in 1966, este casatorita si a absolvit Institutul de Arhitectura.


Actualul arhitect-sef nu are studii de specialitate


Daca va câstiga concursul, Mihaela Al Bashtawi il va inlocui din functie pe Daniel Marculescu, care era numit cu delegatie. Actualul arhitect-sef nu a dorit sa comenteze posibila sa inlocuire. „Decizia nu e oficiala. Eu nu stiu cine este doamna respectiva, asa ca nu pot spune nimic“. Marculescu nu are studii de specialitate, el neputând sa ocupe functia decât cu delegatie. Primarul Antonie Solomon a declarat ca, desi a fost multumit de activitatea acestuia, nu il poate pastra in organigrama.


„Si-a facut treaba bine, insa nu poate sa fie arhitect-sef, pentru ca ar insemna sa ii prelungesc delegatia la nesfârsit. Nu are facultate de specialitate, asa ca am fost nevoiti sa ne zbatem sa gasim altul“, a spus Solomon.


Postul de arhitect-sef al Primariei Craiova nu este unul foarte dorit, daca e sa tinem cont ca inca din toamna anului trecut mai-marii municipalitatii au incercat sa gaseasca o persoana capabila. Numai in 2005, postul a fost ocupat, pe rând, de Lizica Demetrescu, Gabriela Munteanu si Daniel Marculescu.


Daca nu vor fi multumiti nici de viitorul arhitect-sef, edilii si-ar putea lua adio de la o gestionare exacta a problemelor urbanistice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS