16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCovei jr. creeaza controverse

Covei jr. creeaza controverse

Barbatul considera ca era imposibil ca fiica lui sa se aseze intr-un cutit care sa fi stat vertical, sprijinit doar in mâner.


Parchetul de pe lânga Judecatoria Craiova a confirmat oficial ieri existenta unui nou dosar pe numele lui Iustin Covei. Reamintim ca fiul de 19 ani al judecatorului Marin Covei de la Curtea de Apel Craiova a ajuns din nou in atentia justitiei si politiei, fiind cercetat pentru faptul ca, pe 1 ianuarie, in jurul orei 21.00, la o petrecere organizata in blocul G 1 din cartierul craiovean Brazda lui Novac, ar fi injunghiat-o in fesa dreapta pe Andra Madalina Popescu, de 18 ani, din localitate. „Din primele cercetari s-a stabilit ca prezumptiv autor invinuitul Iustin Covei, fata de care s-a intocmit un dosar penal si se fac cercetari pentru savârsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa“, a precizat procuror Crenguta Lionte, purtator de cuvânt al Parchetului Judecatoriei Craiova.


„Faptul ca a fost Iustin acolo nu inseamna ca el mi-a facut asta“


Victima, Andra Popescu, aflata inca pe patul de spital, sustine insa ca nu a fost ranita de Iustin Covei. „Faptul ca a fost Iustin acolo nu inseamna ca el mi-a facut asta. Eu cred ca este acuzat pe nedrept. Stiu doar ca era un cutit pe fotoliu si m-am asezat in el. El (Iustin Covei – n.r.) a vazut, s-a ridicat de pe fotoliul celalalt, a strigat «Andra! Andra!» si a venit la mine. Era un cutit obisnuit, zimtat, de bucatarie. Nu stiu cine mi-a pus cutitul pe fotoliu“, a declarat Andra Popescu.


„Asta nu e gluma, sa pui viata cuiva in pericol…“


Florin Popescu, tatal Andrei, se arata insa neincrezator in varianta ranirii accidentale a fiicei lui: „Toti declara acelasi lucru si n-am putut sa scot nimic de la fata. Nu vrea sa spuna nici daca a amenintat-o, nici daca ii e teama. Din ce-am vazut si eu la reconstituire, e imposibil sa te asezi intr-un cutit si daca taietura, cât e de sus, a fost facuta asa. Un cutit nu prea cred ca poate sa stea in mâner, iar apoi faptul ca acel cutit a fost curatat, spalat…“.


Popescu crede ca sunt destule lucruri care nu se potrivesc in toata aceasta poveste si a incercat, fara succes, sa afle adevarul chiar de la Iustin Covei. „Ne-a socat, ca parinti, faptul ca n-am fost anuntati, deci s-a tainuit. Eu am aflat târziu, pe la 11 seara. As vrea sa vorbesc cu Iustin si cu ceilalti, dar nu pot sa iau legatura cu ei. Iustin si cu fata mea au fost colegi, am fost vecini, se cunosteau, dar el a mai facut glume proaste si i-am interzis sa se mai intâlneasca vreodata cu el. Asta nu e gluma, sa pui viata cuiva in pericol…“, a declarat tatal victimei, mentionând ca asteapta ca politia si Parchetul sa stabileasca exact conditiile in care fiica lui a fost grav ranita.


Covei, colectionar de dosare penale


Iustin Covei a devenit cunoscut in Craiova dupa ce in ultimii ani a fost implicat in mai multe incidente si accidente rutiere, fiind cercetat intr-o serie de dosare penale.


In mai 2003, Iustin Covei a iesit la plimbare cu un BMW inmatriculat in Italia, fara a avea permis de conducere, fiind prins de politistii de la Rutiera. Politia i-a intocmit actele premergatoare dosarului penal, trimis ulterior Parchetului Judecatoriei Craiova.


In ianuarie 2004, fiul magistratului a fost retinut de politisti dupa ce a participat la un scandal cu bâte si cutite in cartierul craiovean Sarari. Dus la sectie, Covei junior l-a lovit cu pumnul pe politistul care l-a ridicat si l-a bagat in masina politiei. S-a ales atunci cu dosar penal pentru ultraj.


In februarie 2004, Iustin Covei a urcat din nou la volan, de data aceasta intr-un Mitsubishi inmatriculat in Germania. Din cauza vitezei mari si a neadaptarii ei la conditiile de drum, tânarul a pierdut controlul volanului, masina intrând pe contrasens si lovind un autoturism care circula regulamentar. In urma acestui accident a fost destituit seful Politiei Rutiere Craiova, inspectorul principal Dumitru Paraschiv, care a fost vazut in acea zi in masina judecatorului Marin Covei.


In aprilie 2004, Iustin Covei a provocat un accident cu motoscuterul proprietate personala, insa de aceasta data nimeni nu a fost ranit.


La sfârsitul lunii august 2005, Iustin Covei a fost retinut de politistii craioveni pentru ca, alaturi de amicii sai, ar fi dezbracat in plina strada un tânar. Covei a fost eliberat câteva ore mai târziu, iar dosarul a fost solutionat de Parchetul de pe lânga Judecatoria Craiova doar cu o amenda administrativa pe numele fiului de judecator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII