Politisti acuzati de purtare abuziva

Autori


Trei tineri craioveni acuza mai multi politisti de la Sectia 4 ca i-ar fi batut ca sa recunoasca furtul unei baterii de masina. De partea cealalta, politistii spun ca baietii cercetati pentru furt au fost, intr-adevar, batuti, dar de tatal unuia dintre ei, iar asta chiar in curtea politiei.

Calin Anghel, de 18 ani, Mihai G., de 17 ani, si Marius P., de 16 ani, toti din Craiova, sustin ca ar fi fost batuti de mai multi politisti de la Sectia 4, pentru a recunoaste savârsirea unui furt. Cei trei povestesc ca, in noaptea de 28 spre 29 decembrie, au fost ridicati din zona Garii Craiova de politisti, bagati intr-o duba a Sectiei 4, dusi la sectie, iar acolo au fost batuti si batjocoriti pâna dimineata ca sa recunoasca furtul unei baterii de masina.

„Au fost batuti ca la fosta Securitate“

„Miercuri noapte, pe la 00.30, eram pe la gara si ne indreptam spre casa. La un moment dat, a oprit o duba lânga noi si, fara sa facem nimic, ne-au ridicat. Ne-au dus la Sectia 4, pe Paltinis, unde ne-au luat telefoanele si le-au inchis. Unul dintre politisti a inceput sa trimita mesaje de pe telefonul meu si, când i-am zis ca imi consuma banii, m-a luat la bataie. Dupa aceea ne-au despartit ca sa ne ia declaratii“, a povestit Mihai. „Eu am incercat sa-l sun pe fiu-meu, ca sa vad pe unde e, dar avea telefonul inchis. Abia pe la 08.00 am reusit sa vorbesc cu el si mi-a zis ca sunt la politie, unde au fost batuti ca la fosta Securitate. M-am dus la sectie, i-am luat si m-am dus la medicul legist“, a adaugat Victor Ghinea, tatal lui Mihai.

Calin Anghel sustine ca a fost „altoit“ pâna a recunoscut un furt de care habar nu avea. „Pe mine m-au batut pâna pe la 05.00, dupa care nu am mai suportat si am recunoscut ca voiam sa furam bateria de la o Dacie. Mi-au dictat ei ce sa scriu, dupa care s-au dus cu declaratia la ceilalti si le-au zis ca eu am recunoscut, ei de ce nu recunosc? Am auzit ca i-au batut si pe ei pâna au spus la fel ca mine“, a declarat Calin.

„A venit tatal lui Mihai si i-a snopit in bataie“

Politistii acuzati de tineri spun ca nu au gresit cu nimic când i-au condus la sectie si cercetat pe cei trei adolescenti. „La ora 00.31 a sunat o doamna la numarul de urgenta 112 si ne-a anuntat ca la intersectia strazilor Carol I cu Reforma Agrara trei tineri umbla pe la masinile parcate. Am trimis imediat un echipaj mobil care i-a gasit pe baieti, dar acestia au fugit la vederea masinii politiei. Agentii au luat legatura cu patrula din zona garii si au incercat sa-i gaseasca, lucru care s-a si intâmplat peste o jumatate de ora. Dupa ce au fost legitimati, la controlul corporal s-au gasit asupra lui Ghinea sapte chei de masina, un spray paralizant si doua telefoane, agentii hotarând sa-i duca la sectie pentru cercetari“, a declarat scms. Valentin Gavrila, seful Sectiei 4 Politie Craiova.


Oamenii legii de la Sectia 4 mai spun ca tinerii au recunoscut ca aveau intentia de a fura bateria de masina fara nici un fel de constrângere. „Cei trei au recunoscut ca au incercat fara succes sa fure din masina si le-a fost intocmit dosar penal pentru tentativa de furt, care a fost trimis Parchetului. Dimineata a venit tatal lui Mihai, Ghinea, care a incercat sa intervina pe lânga un ofiter pentru fiul sau, dar nu a reusit, dupa care i-a snopit in bataie pe toti trei, chiar in curtea politiei. Aici e si un pic vina noastra, ca nu am intervenit. Avem o multime de martori, oamenii care venisera sa-si ia cazierele, care au vazut cum i-a batut“, a adaugat scms. Gavrila.

Dosar pentru politistii acuzati

Toti politistii care sunt acuzati de cei trei tineri de purtare abuziva sunt cercetati de procurorii Parchetului Curtii de Apel Craiova.

„In joia aceea (29 decembrie – n.r.) a venit Ghinea la mine si mi-a prezentat situatia. Am ascultat ce are de spus si am decis ca toti politistii acuzati sa intocmeasca rapoarte despre ce s-a intâmplat in noaptea aceea, rapoarte pe care le-am analizat si inaintat Parchetului Curtii de Apel. Noi am stabilit ca acuzatiile aduse la adresa lor sunt nedrepte. Toata actiunea a pornit in urma unei sesizari telefonice si a decurs normal. Daca se confirma ca politistii au facut lucrurile de care au fost acuzati, a doua zi plecau din politie“, a declarat cms. Georgel Enescu, seful Inspectoratului de Politie Dolj.

In cazul in care acuzatiile impotriva politistilor se vor dovedi nefondate, oamenii legii vor avea posibilitatea de a-i da in judecata pe cei trei, pentru savârsirea infractiunii de denunt calomnios.Comenteaza acum

2 Comentarii

  1. Profesorul said:

    Baietii acestia (de cartier) nu sunt cumva elevi? Si la ce scoli or fi arondati? Ca de invatat, maindoiesc. Iata deci ce preocupari intelectuale au ei in vacanta. Tineret mandria …scolii, dar si a parintilor care, se pare ca nici ei nu cunosc bine lectia despre eduactie. Oameni buni, nu va uitati in gura lor, ca astia sunt infractorii de maine ai tarii. Bravo politistilor care au dat o proba de profesionalism si au trecut-o cu 10.

  2. ionel said:

    Sarlatanii,unii ca astia vin in occident ,fura si pe aici si ne fac de ris,pe noi care muncim cinstit.

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 4 ianuarie 2006

Actualitate

» Prapad in Oltenia
» Stimulentul banesc invrajbeste judecatorii
» Sute de milioane de computere sunt in pericol
» Rujeola baga zâzanie intre medici

Local

» Un nou dosar pentru Iustin Covei
» Un taximetrist cu o singura mâna, implicat in accident rutier
» Bunica omorâta in bataie de nepotul sau
» CMZ face incorporari pentru angajari
» 52 de ani de la disparitia poetei Elena Farago
» „Literatura extrauterina“, ridicata la rang de concept
» George Enescu, un titan al muzicii universale
» Stefan Baciu, scriitorul care si-a ales exilul
» S-a dat liber la angajari in primarie
» Parlamentar PRM mort de inima
» Scurte stiri
» Enigma mortii unui inger
» Un maistru de 150 de miliarde
» Un bolnav psihic s-a externat singur de la un spital din Bucuresti
» Raspundem cititorilor

Dolj

» Comunitatile doljene vor banii Europei
» Prefectul Giugea a depus juramântul
» O copila de 12 ani se roaga la Dumnezeu sa o vindece

Gorj

» Sofer amendat cu 850 de milioane de lei intr-o saptamâna
» Dosarele „Mischie“, solutionate fara declaratiile acuzatului
» Subprefect cu doua case si doua firme
» Un fost senator vinde produse confiscate de Finante

Sport

» Mihai Dina, in pregatiri cu PSV
» Michael Baird intârzie o luna
» Atentie la Unirea Urziceni!
» Gigi Ciurea, cu un picior la Oltul Slatina
» Marketing de doi bani
» „Pandurii“, cinci jocuri in Cipru

Bani & Afaceri

» ELECTROPUTERE isi asteapta investitorii in doua saptamâni
» Adio, impozit pe venitul global!
» PETROM a scumpit din nou benzina
» ABS standard pentru Logan
» Proiecte SAPARD de 53 de milioane de euro
» Rusia si Ucraina au stins criza gazelor
» Disponibilizari la ITUC INDUSTRY
» Apartamentele de lux, inchiriate si in sistem hotelier

Magazin

» Mamici cu „vino-ncoa“
» Sa ne ingrijim ochii!
» Scurte stiri
» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» Intreruperi programate
» Fereşte-te de radar!
» AUDIENTE
» Picatura de cunoastere

Top