17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCasiera de la Raiffeisen, pusa in libertate

Casiera de la Raiffeisen, pusa in libertate

Judecatorii Tribunalului Dolj nu i-au prelungit fostei casiere de la Raiffeisen arestarea preventiva, pe motiv ca Judecatoria Craiova o privase pe invinuita de dreptul la aparare.


Rodica Enache, de 32 de ani, fosta angajata la o sucursala a Raiffeisen Bank, arestata in urma cu o luna pentru delapidare, va fi pusa mâine in libertate. Judecatorii Tribunalului Dolj au admis vineri, 29 decembrie 2005, recursul impotriva hotarârii Judecatoriei Craiova de prelungire a mandatului de arestare preventiva pentru 30 de zile. Instanta de recurs a casat incheierea judecatoriei si a respins propunerea de mentinere a arestarii preventive.


Tribunalul a sanctionat gafa judecatoriei


„Pe 5 ianuarie, ora 9.00, când expira mandatul, clienta mea va fi pusa in libertate. Motivul pentru care noi am cerut si s-a impus aceasta masura este nulitatea deciziei instantei de fond in sensul ca aparatorii au depus la dosar inscrisuri in care s-a mentionat ca orice act de procedura penala sa se faca numai cu incunostintarea avocatilor si in prezenta acestora. Ori, magistratii de la Judecatoria Craiova nu au putut dovedi ca i-au contactat pe aparatori. Un alt motiv tine de faptul ca, potrivit raportului de expertiza, nu s-a constatat ca invinuita si-ar fi insusit in mod direct suma care lipseste“, a precizat avocatul Sorin Stanciulescu, aparatorul Rodicai Enache.


Fosta casiera la Sucursala Dolj a Raiffeisen Bank, Rodica Enache este cercetata sub acuzatia ca si-ar fi insusit suma de 1.930.000.000 de lei de la institutia bancara la care lucra. Lipsa sumei de bani din casieria bancii s-a descoperit in urma unei verificari interne. Conducerea a anuntat organele de politie, care au demarat cercetarea penala. Rezultatele anchetei o incriminau pe una dintre angajate, Rodica Enache, care a fost pusa sub urmarire penala pentru comiterea infractiunii de delapidare.


Organele de cercetare penala au solicitat arestarea preventiva a invinuitei. La data respectiva, masura a fost respinsa de Judecatoria Craiova, dar admisa de judecatorii Tribunalului Dolj. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII